NYE TEGNESERIER: “Gespenster og gevækster – Afgangsantologi for Grafisk Fortælling 2017”

Den 10. november udgiver Forlaget CoboltGespenster og gevækster – Afgangsantologi for Grafisk Fortælling 2017″, der indeholder en bred vifte af ungdommelig legesyge, gammelkloge grublerier, fin poesi og respektløs humor, alt sammen i tegneseriens form. Det er de studerende fra Danmarks første tegneserieuddannelse, der står bag historierne.

Om tegneserieantologien skriver forlaget følgende:

De studerende fra Danmarks første tegneserieuddannelse præsenterer en bred vifte af ungdommelig legesyge, gammelkloge grublerier, fin poesi og respektløs humor, alt sammen i tegneseriens form.

I 2013 fik Danmark sin første tegneserieuddannelse med professionsbacheloren i Grafisk Fortælling på VIA Animation College i Viborg. Gespenster og gevækster er antologien for skolens første afgangshold i 2017.

Gespenster og gevækster balancerer modet og mismodet, det sublime og det hæslige – med talent og en visuel overflod, der både forfører og ryster. Herfra er der ingen vej tilbage. Tegneserien bliver aldrig den samme igen.

Med forord af Steven T. Seagle. Udgivet med støtte fra Statens Kunstfond af Grafisk Fortælling og VIA Animation College i samarbejde med Forlaget Cobolt. Professionsbachelor i Grafisk Fortælling er en fireårig uddannelse, hvor de studerende arbejder med at blive professionelle tegneserieskabere og udviklere af originale fiktionsuniverser. Uddannelsen ligger i Viborg, og det første hold dimitterede i 2017. Samtlige undervisere på uddannelsen er professionelle fra tegneserie-, spil-, film- og animationsindustrien. Denne antologi er et udvalg af deres arbejde.

Gespenster og gevækster – Afgangsantologi for Grafisk Fortælling 2017
Skrevet og tegnet af Albert Bruun, Aske Schmidt Rose, Bob Lundgreen Kristiansen, Cathrin Peterslund, Clara Lucie Jetsmark, Emil Friis Ernst, Eydi Petursson Av Hamri, Fie Anja Nielsen, Jam Aden, Julie Hauge Andersen, Kristian Bay Kirk, Line Høj Høstrup, Mathilde Elsa Garreau, Min Christensen, Nilas Røpke Driessen, Simone Büchert, Siri Margrethe L. De Neergaard og Sofie Louise Dam.
96 s. i farver
21,0 x 29,7 cm
Vejl. pris 168,00 kr.
ISBN 978-87-7085-689-8