TEGNESERIENYT: “Kongen og munken – tro, håb og kærlighed, der forvandlede Danmark”

I løbet af november udgiver Forlaget Cobolt endnu en historisk tegneserie, der er skabt af blandt andre Thierry Capezzone og Jørgen Jørgensen.

Idéen til “Kongen og munken – tro, håb og kærlighed, der forvandlede Danmark” er udviklet i samarbejde mellem Skole-kirketjenesten i Kalundborg og Slagelse og professor emer., dr.theol. Martin Schwarz Lausten. Tegneserieen udgives i anledning af Reformationsjubilæet 2017 med støtte fra Slagelse og Kalundborg Provsti.

Om bogen skriver forlaget følgende:

Kong Hans lider i år 1500 et skæbnesvangert nederlag under et blodigt erobringstogt, og rygtet om kongens fiasko fører til oprør i Danmark, Norge og Sverige – og baner vejen for hans søn, der krones som Christian 2. af Danmark.  Men også han falder i unåde, da han forelsker sig lidenskabeligt i den smukke – men borgerlige – Dyveke. Kun et forlorent ægteskab med kejser Karl 5.’s purunge søster Elisabeth redder delvis hans ære.
Yderligere svækkes Christian 2.’s opbakning, da han begynder at omgås den tyske munk Martin Luther, der får hans loyalitet over for den katolske kirke til at vakle. Snart har han både den tysk-romerske kejser og paven på nakken.

Ind på scenen træder den danske munk Hans Tausen, der sammen med kong Christian og Martin Luther kommer til at spille en hovedrolle i Reformationens indførelse i Danmark. Imod alle odds og med livet som indsats kæmper de hver især for et nyt og bedre Danmark …

[box_light]

Kongen og munken – tro, håb og kærlighed, der forvandlede Danmark
Skrevet af Jørgen Jørgensen og Frank Rechter
Tegnet af Thierry Capezzone og Vince Deporter
Farvelagt af Hélène Lenoble
80 s. i farver, indb.
21,5 x 30 cm
Vejl. pris 248,00 kr.
ISBN 978-87-7085-699-7

[/box_light]

[divider]