Film

8. maj 2015

The Final Countdown (1980)

Don Taylors The Final Countdown stod – indtil i går aftes – prentet i min hukommelse som en god film. Men hukommelsen kan være forræderisk, og selvom Kirk Douglas, der i øvrigt fylder 100 år næste år, altid er en karismatisk fornøjelse, så er denne film det ikke. De flotte skud af hangarskibe og F-14-jagerfly, der letter og lander, kan ikke kompensere for det håbløse manuskript, den ringe dialog, et søvndyssende tempo og et arsenal af skuespillere, der frem for at åbne deres munde, burde holde dem lukket.

Især Ron O’Neal giver den gas med overspillet som Commander Dan Thurman – det er tåkrummende! Filmen, der blev produceret af Kirk Douglas’ søn, Peter Vincent Douglas, skulle fungere som hvervningsfilm for The United States Navy. I den henseende er det interessant, at Martin Sheen, der spiller en ekspert/analytiker fra Forsvarsministeriet, såvel som Kirk Douglas, der er kaptajn på hangarskibet U.S.S. Nimitz, er livslange fredsfortalere, der har markante holdninger til krig.

The Final Countdown (Don Taylor, 1980): ★★☆☆☆

Læs flere minianmeldelser her: KLIK

This slideshow requires JavaScript.

1980-the-final-countdown-poster1Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *