Dagens film: The Little Mermaid (1989)

SKAL DU SE DEN?

Ja!

HVORFOR SKAL DU SE DEN?

Det siger jo sig selv, at man skal se Ron Clements og John Muskers The Little Mermaid fra 1989, hvis man sætter pris på kvalitetsanimation. The Little Mermaid er den første film i den periode, der benævnes The Disney Renaissance. Denne periode, der går fra 1989 til 1999, kendetegnes ved et økonomisk og kreativt opsving for Disney-studierne, hvor en fornyet interesse for Disneys produktioner hos såvel fans som anmeldere blev vakt. The Little Mermaid er smuk, klassisk animation, der er spækket med eminente sange og masser af mindeværdige scener.

little-mermaid-1080p-disneyscreencaps.com-755

SE OGSÅ:

Der er to andre klassiske eventyrfilmatiseringer i The Disney Renaissance-perioden, man skal have set, inden man sætter flueben ved livet: nemlig Gary Trousdales & Kirk Wises Beauty and the Beast (1991) samt Aladdin (1992), der også er instrueret af Ron Clements og John Musker.

GLÆD DIG TIL:

Lige nu arbejder Ron Clements og John Musker på endnu en eventyrfilmatisering, der denne gang tager afsæt i fortællingen om Rumleskaft. Eventyret om den hidsige Rumleskaft blev første gang indsamlet af brødrene Grimm i 1812, og Clements’ og Muskers film får titlen The Name Game.

BEDØMMELSE: 4/5

The Little Mermaid


INFO: Desværre er der ikke timer nok i døgnet, eller dage nok på et år, til at forfatte 1000-ords anmeldelser af alle de film, man ser. Men få ord har også ret, og  Dagens film, som kategorien her er blevet døbt, byder på hurtige, overskuelige anmeldelser krydret med anbefalinger. Devisen lyder: Én film om dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.