Sjov & Leg

4. april 2017

To fine “Star Wars”-spil fra Ravensburger

Der sker meget inden for det univers, George Lucas skabte for præcis 40 år siden. Til december får den næste film i sequel-trilogien således premiere, og imens vi venter på, at vi kan sætte os til rette i biografen og se “Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi”, kan vi fordrive ventetiden med to “Star Wars”-spil, der er produceret af Ravensburger.

Spillene, der venligst er stillet til rådighed af Pixizoo, hører til blandt de få familieorienterede “Star Wars”-spil, der kan købes på det danske marked. Der eksisterer et hav af bræt- og kortspil, der tager afsæt i galakseuniverset, men det er kun ganske få, der distribueres herhjemme. De to fra Ravensburger, som vi skal se nærmere på i det følgende, må ikke mangle i det “Star Wars”-glade hjem!

IMG_5818

“Star Wars Memory” – som egentligt burde hedde “Star Wars Rebels Memory” – tager afsæt i den animerede tv-serie, der blev skabt af Simon Kinberg og Dave Filoni i 2014. Serien, der i skrivende stund udgøres af 3 sæsoner og 59 episoder, introducerede en lang række nye karakterer til universet, og det er disse, som vendespillet fra Ravensburger er bygget op omkring.

Der er tale om et af de større vendespil, der består af 72 brikker, hvilket også må være årsagen til aldersangivelsen på 6 år. Det skal dog siges, at husets femårige ikke har problemer med antallet af brikker – langt fra, faktisk! Så aldersangivelsen skal man nok ikke tage for pålydende.

PicMonkey Collage-2

Brikkernes motiver udgøres som skrevet af karakterer fra tv-serien, og man finder blandt andre droiden Chopper, jedilærlingen Ezra Bridger og dennes læremester Kanan Jarrus afbilledet. Der er også blevet plads til Zeb, Sabine, Hera, stormtroopers, inkvisitoren samt fartøjer som en stardestroyer, Ghost og Phantom. Så alle dem, man elsker, frygter, hader og hepper på er med i spillet.

Spillet er et MUST, hvis man elsker “Star Wars” og i øvrigt synes om at få udfordret sin hukommelse.

PicMonkey Collage-1

Alle, der elsker brætspil, kender det klassiske “Labyrinth”, der blev skabt af Ravensburger i 1986. I “Star Wars”-udgaven er det dog ikke drager og kongekroner, der sætter dagsordnen, men karakterer fra de to første trilogier i den originale “Star Wars”-saga.

Reglerne er de samme, og man skal igen skubbe brikkerne rundt på spillepladen og forsøge at skabe en vej igennem labyrinten. Hver spiller har en række ting, som han eller hun skal komme hen til, og så  gælder det naturligvis om at være hurtigst.

PicMonkey Collage-3

I denne udgave skal man eksempelvis lede efter Mester Yoda, Luke Skywalker, Chewbacca, Darth Maul, R2-D2, C-3PO og Darth Vader. Så hop ombord i ét af de fire rumskibe og begynd straks eftersøgningen i galaksen. Aldersvurderingen lyder fra 7 år og opefter, og man kan være fra 2 til 4 spillere.

Indhold:

  • 1 Spilleplade
  • 34 Kvadratiske labyrinthfliser
  • 24 Symbolkort
  • 4 Brikker med rumskibe
  • 1 Death Star-brik (til Death Star varianter)
  • 5 Standere
  • 1 Sæt spilleregler på dansk, norsk, svensk, finsk, lettisk og estisk

Og kom så i gang med at spille … og may the force be with you!

 

Udklip-2Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *