“Tom Sawyers eventyr” af Mark Twain udkommer 2. februar fra L&R

Uforkortet nyoversættelse af Mark Twains klassiske eventyr om den uregerlige dreng Tom Sawyer, der leger sig igennem tilværelsen sammen med de andre skarnsknægte i en lille by ved Mississippi-floden. NB: Bemærk i øvrigt den ret kedelige fejl, der har sneget sig ind på coveret. Meget kan Jules Verne tage æren for, men “Tom Sawyers eventyr” er altså Mark Twains bedrift.

Mark Twains klassiske eventyr om drengeliv er fyldt med humor, varme og energi. Her levendegøres en imponerende flok af uimodståelige personer, og her skabes et levende maleri af livet i en lille by. Drengehelten, den ubetvingelige Tom, er en blanding af storsind, dårlig opførsel og praleri. Hvad enten han narrer sine skolekammerater til at kalke et plankeværk, spiller syg, løber væk for at leve som pirat sammen med sin ven Huck Finn, er vidne til et mord, finder en skat eller bliver forelsket i dejlige Becky Thatcher, så er problemer, svindel og humbug, godt humør og eventyr aldrig langt væk.

Historien er baseret på Mark Twains egen drengetid, og ved den første udgivelse i 1876 blev Tom Sawyers eventyr straks en succes. Ved Mark Twains død var bogen allerede blevet en amerikansk klassiker og bestseller, og den har lige siden underholdt børn og voksne som en munter ode til barndommens endeløse muligheder.

Denne udgave indeholder den uforkortede tekst med mere end 70 illustrationer af den prisbelønnede kunstner Robert Ingpen.

Andre bøger i serien: Peter Pan og Wendy, Skatteøen, Junglebogen, Vinden i Piletræerne og Alice Eventyrland.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.