“Total Recall”-remaket rammer biograferne i år

Når talen falder på nødvendige genindspilninger af Philip K. Dick-fortællinger, så er det ikke Paul Verhoevens fine Total Recall (1990), der burde stå først i køen til en tidstypisk CGI-opdatering. Ikke desto mindre har Len Wiseman, der er instruktøren bag Underworld (2003), Underworld: Evolution (2006) og Die Hard 4.0 (2007), premiere på sin genindspilning af netop denne film den 9. august i år.

Man burde hellere slå remake-kløerne i PKD-filmatiseringer som John Woos Paycheck (2003) og Lee Tamahoris Next (2007), der begge – når sammenholdt med for eksempel “Total Recall” – er eklatante fiaskoer. Måske er de ikke direkte makværker, men det er tæt på. Kedelige er de i hvert fald begge.

Traileren til den nye Total Recall, der blev frigivet i søndags, ser dog ikke ringe ud. Men det gør de jo sjældent. Colin Farrell er dog altid bedst, når han arbejder uden for Hollywood. Og hverken Kate Beckinsale, der har overtaget den rolle, som Sharon Stone varetog i den originale, eller Jessica Biel er synderligt interessante skuespillere. Biel er faktisk direkte kedelig. Så er der mere gods, pondus og kant i Rachel Ticotin, der spillede overfor Arnold Schwarzenegger i den originale.

Et cast-mæssigt plus er dog, at Nicolas Cage ikke har fået tiltusket sig rollen som Doug Quiad / Hauser … det ville have været en fæl katastrofe. Og en kikset frisure, på en grumt overspillende Cage, ville have været en nitte af format i filmen.

Afslutningsvis må jeg lige kommentere på markedsføringstitlerne, som PKD-filmatiseringer gennem tiderne er blevet påduttet. Selvom titler som Blade Runner (1982) og Total Recall er fede – og har lejret sig i vores kollektive filmbevidsthed som fantastiske titler på ditto fantastiske science fiction-film – så er Philip K. Dicks originaltitler altid mere interessante. Blade Runner hedder for eksempel Do Androids Dream of Electric Sheep? og Total Recall hedder We Can Remember It For You Wholesale. Det kunne være fedt, hvis man sendte filmene af sted med deres rette titler!

Jeg vil se den originale i aften, som jeg ejer i to udgaver: En limited special edition på region 1-dvd og en ny HD-udgave på Blu-ray, der er blevet finpudset efter alle digitale regler.

2x-total-recall

 Her er traileren til den nye Len Wiseman-udgave:

Her er traileren til den originale Paul Verhoeven-udgave:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.