Trailer til Burtons “Dark Shadows”

Tim Burtons tro væbner, Johnny Depp, spiller hovedrollen som vampyren Barnabas Collins i dennes kommende filmatisering af tv-serien Dark Shadows (1966-1971). Serien, der kortvarigt blev genoplivet i 1991, er en gotisk sæbeopera – fantastisk i sig selv! – der omhandler familien Collins og deres møder med alle tænkelige former for overnaturlige væsner. Serien fik imponerende 1225 episoder, førend den blev taget af programmet i 1971.

Den originale serie udgives i øvrigt som et komplet bokssæt på region 1-dvd den 10. april … og hvilket bokssæt! Alle 1225 episoder – eller hvad der svarer til 5000 minutters vampyrsoap – i en boks, der er udformet som en kiste. Lækkert! Boksen har dog den ganske betragelige pris af næsten 5000,- hos Laserdisken!

Dark Shadows Boks

Skaberen af Dark Shadows – Dan Curtis – står i øvrigt også bag en anden tv-klassiker, nemlig den for The X-Files så vigtige og betydningsfulde kultserie Kolchak: The Night Stalker (1974-1975). Og hvorfor så nævne netop denne serie her? Jo, fordi Johnny Depp også skal spille hovedrollen i en kommende filmatisering af denne. Han er overalt, denne talentfulde Depp … og for at det ikke skal være løgn, så er Depp i 2013 aktuel i endnu en filmatisering af en klassisk tv-serie, nemlig som indianeren Tonto i Gore Verbinskis The Lone Ranger. Men mere om denne i et selvstændigt indlæg.

dark-shadows-og-kolchak-pc3a5-dvd

Læs i øvrigt Christian Monggaards fine artikel om Kolchak: The Night Stalker i Information: KLIK.

Manuskriptet til Tim Burtons Dark Shadows – der er sat til dansk biografpremiere den 10. maj – er skrevet af amerikaneren Seth Graham-Smith, der blandt andet er forfatteren bag så finurlige romaner som Pride and Prejudice and zombies samt Abraham Lincoln, Vampire Hunter … førstnævnte er sat til premiere i 2013, sidstnævnte er instrueret af Timur Bekmambetov og får dansk biografpremiere 12. juli.

seth-graham-smiths-to-romaner

Her er den spritnye trailer til Tim Burtons Dark Shadows

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.