Film

10. maj 2010

Trailer til George Clooney-filmen “The American” er online

George Clooney er en travl mand. Når han ikke indspiller reklamer, så har han rygende travlt med at være en af Hollywoods – en af verdens! – mest efterspurgte og feterede skuespillere. Hans kalender er booket til randen, blandt andet er han pt. på listen over mulige skuespillere til det amerikanske remake af “Mænd der hader kvinder“. Filmen, der instrueres af ingen ringere end David Fincher, har blandt andet også Brad Pitt, Johnny Depp og Carey Mulligan som muligheder på castlisten. Læs eventuelt indlægget Brad Pitt i amerikansk Stieg Larsson? på Daniel Bentiens blog.

Men før Blomkvist og Salander igen stævner ud, så er Clooney biografaktuel som en pensionsmoden lejemorder, der lige skal have et sidste job klaret, førend han kan læne sig tilbage i strandstolen og nyde livet. Så let går det dog ikke. “The American” – en lejemorder-thriller à la Richard Donners “Assassins” med Sylvester Stallone – får amerikansk biografpremiere den 1. september i år. Manuskriptet er i øvrigt skrevet af Rowan Joffe, der er søn af instruktøren Roland Joffé.

Trailer til Anton Corbijns “The American” ::Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

 1. Hej Robert

  Tak for din henvisning til min blog. Det bliver interessant at se, om Clooney trækker det længste strå. Jeg havde fornøjelsen af at interviewe Michael Nyqvist op til premieren på ‘Pigen der legede med ilden’ i september sidste år, og han mente, at Clooney ville være den oplagte kandidat til en amerikansk remake – og Angelina Jolie som Lisbeth Salander, selvom han selv nævnte, at hun måske er blevet for gammel til rollen.

  The American ser nu også meget fin ud. Ligner en solid om end lidt konventionel thriller.

  Mange hilsner
  Daniel


 2. Hej Daniel

  You’re welcome! 🙂

  Ja, det skal blive spændende at følge remake-projeket af “Millennium”-trilogien. Hvis David Fincer forbliver tilknyttet projektet, og han måske endog kommer til at varetage instruktionen af alle tre film, så er det absolut film, der er værd at holde øje med. Jeg var dog ikke særligt begejstret for de tre originale, der er ret ordinære. Dog skiller den første sig ud som den bedste, hvor de to andre har elementer, der gør dem seværdige. Især scenerne i retsalen i den tredje film, og “Blomkvist in cafe trouble”, er ret intense.

  Ang. “The American” så virker den – som du skriver – ret konvetionel. Traileren har da også et “feel” over sig, der trækker tankerne hen på Stallone-klassikere à la “Assassins” og “The Specialist” … som jeg i øvrigt har et svagt punkt for. Det er ganske tydeligt, at vi har med en musikvideoinstruktør at gøre, da billederne er pumpet flot op. Der er tænkt over kompositionen, og især det ene cafe-shot (med en ensom Clooney) vækker mindelser om Edward Hoopers ikoniske cafe-maleri “Nighthawks” fra 1942. Men for mit vedkommende bliver det nok en oplevelse på Blu-ray eller dvd.

  Hilsen
  RobertSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *