Traileren til “Prometheus” er … FANTASTISK!

Så kom den endelig! Den hele 2 minutter og 30 sekunder lange og intenst myrekrybende gode trailer til Ridley Scotts kommende femte film i “Alien”-sagaen … Prometheus (2012). Der er tale om en trailer, der sprudler over af the right alien stuff, som vi kender så godt fra de to første film i serien, Ridley Scotts mesterværk Alien (1979) og James Camerons ditto Aliens (1986).

Traileren lover gys, gru og science fiction-action i et i den grad fantastisk univers, der via Dariusz Wolskis linse tager sig blændende ud.  CGI-effekterne er finpudsede ned i mindste detalje, det ér jo Ridley Scott, og Marc Streitenfelds brummende og lækre score bølger som et ildevarslende tema under de smukke billeder, der genererer øjeblikkelig gåsehud.

Traileren har i den grad sat ild til forventningerne, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at filmen kommer til at tage sig fantastisk ud på det store lærred. Jeg er ej heller i tvivl om, at Ridley Scott har skabt en film, der er tro imod hans visioner for den filmserie, han søsatte for 33 år siden.

Big things have small beginnings, siger Michael Fassbenders karakter David til sidst i traileren. En udtalelse, der jo ikke blot lover meget (og som i øvrigt kan udlægges på flere interessante måder) men som også er yderligere med til at sætte ens forventninger i kog. Efter at have set traileren seks gange i streg kan jeg konstatere, at der er alt, alt, alt for lang tid til, at “Prometheus” får premiere.

Det længe ventede femte Alien-opus får dansk biografpremiere den 31. maj … her er traileren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.