Tredje bind i Andreas Maiers tyske familiesaga udgives 17. november

Rosenkilde & Bahnhof udgiver tredje bind  i Andreas Maiers tyske familiesaga. Gaden, der fortsætter hvor Værelset og Huset slap, fortæller om livet i den lille tyske by Wettrrau, hvor vi er nået til de sene halvfjerdsere og tidligere firsere. Romanen, der er på 170 sider i softcover med flapper, udkommer 17. november.

Om romanen og forfatteren skriver forlaget:

Den lille Andreas i den lille tyske by Wetterau er skolebarn i de sene halvfjerdsere og de tidlige firsere, og han ser nu, hvordan verden åbner sig. Han oplever for første gang pigerne, den skræmmende og eventyrlige tilværelse uden for hjemmet, husene i gaden og livet i de fremmede huse, og han ser, hvordan disse andre verdener adskiller sig fra hans egen. Han stifter bekendtskab med barnets frygt og fascination, som meget ofte smelter sammen i én og samme sag. Han bliver teenager, og livets mysterier åbenbarer sig.    

Med Gaden fortsætter Andreas Maier sin tyske familiesaga, som han påbegyndte med de roste romaner Værelset og Huset.    

Serien er en fortælling om det store i det lille; et kærligt og underfundigt portræt, der fanger essensen af den moderne tyske sjæl. Små mesterværker – hjemstavnsfortællinger og national historie-skrivning i ét. Vinduerne i disse snævre gyder udgjorde et spejlkabinet, hvor alt reflekteredes frem og tilbage, grotesk, midt i denne ganske forfaldne, gammelby-romantiske afkrog. Alle kunne se alt deroppefra, fra vindue til vindue, tusind blikke vandrede frem og tilbage som tråde i et edderkoppenet i disse gamle gyder i Friedberg i Wetterau midt i halvfjerdserne i forrige århundrede. Det var en gammel bydel som taget ud af en julekalender og samtidig som taget ud af en Fritz Lang-film.

Om forfatteren: ANDREAS MAIER blev født i 1967 i Bad Nauheim, Hessen. Han har studeret i Frankfurt am Main og har en doktor-grad i filosofi. Har tidligere boet i Wettergau og bor i dag i Frankfurt am Main.

Maier debuterede i år 2000 og har siden udgivet 11 bøger. Værelset, som har modtaget både Wilhelm Raabe Preis og Ernst-Willner-Preis, har også været på Deutscher Buchpreis’ longlist i 2010.    Andet bind i serien hed Huset, og nærværende roman Gaden er tredje bind i Maiers tyske familiesaga.

Andreas Maier - Gaden
Andreas Maier - Værelset Andreas Maier - Huset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.