Film

10. december 2009

Truffaut Collection fra Pan Vision

Fem film af Francois Truffaut – den franske bølges vigtigste instruktør!

Fem film af François Truffaut – den franske bølges vigtigste instruktør- kan nu erhverves i én boks. Den Oscarnominerede “Ung flugt” blev hans internationale gennembrud og gav den unge Truffaut pris for Bedste instruktion i Cannes i 1959.

Tre år senere kom filmhistoriens stærkeste trekantsdrama i “Jules & Jim” med filmikonet Jeanne Moreau. Det guldpalme-nominerede thrillerdrama “Silkehud” viser en ny og mørkere side hos Truffaut, mens “Stjålne kys” tager os med til et drømmeagtigt romantisk Paris og en subtilt erotisk kærlighedshistorie. Cirkelen sluttes med novellefilmen “Antoine og Colette”, broen mellem “Ung flugt” og “Stjålne kys”, som nu kommer på dvd for første gang!Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *