Van Damme-klassikerne “Bloodsport” og “Kickboxer” bliver genindspillet

Kampsportsstjernen og actionikonet Jean-Claude Van Damme udvandrede fra Belgien til Hollywood for at skabe sig en karriere inden for filmens verden, og han brød i 1988 igennem med filmen Bloodsport, der blev efterfulgt af succesen Kickboxer i 1989 – nu skal begge film genindspilles, skriver Total Film.

Det var 90’erne, der tegnede Van Dammes karriere. Det var i dette årti, han for alvor skabte sig et navn inden for den genre, der ellers blev domineret af hårde hunde som Schwarzenegger, Stallone og Willis. Og blandt de lidt mere ukendte Michael Dudikoff og Oliver Gruner. Sidstnævnte kommer i øvrigt fra Frankrig, og debuterede i 1990 med martial arts-filmen Angel Town. Slog igennem gjorde han dog aldrig for alvor, og han er i dag at opfatte som en kultskuespiller – en kultskuespiller, der dog stadig er aktiv.

Bloodsport

Van Damme er også stadig aktiv, omend de fleste af hans produktioner hører til i kategorien straight to dvd – de store studier har for længst mistet interessen for Van Damme. Det samme gælder i øvrigt Steven Seagal, der – da karrieren var på sit højeste – blev bakket op af Warner Brothers.

Der er endnu ikke sluppet mange oplysninger ud om genindspilningerne af de to martial arts-klassikere – hvem skal instruere, hvem skal medvirke, får Van Damme roller i filmene? Nobody knows – endnu!

De få og yderst sparsomme oplysninger, der er om projekterne, kan man læse nærmere om ved at klikke på nedenstående kildelink.

Kilde: Total Film

Posters til Kickboxer & Bloodsport