Litteratur

28. september 2009

“Vandrende sjæle” af Stephenie Meyer

Vandrende sjæleTorsdag den 8. oktober kan fans af Stephenie Meyer se frem til, at hendes murstensroman på knap 800 sider (“Vandrende sjæle”) udgives hos Lindhardt & Ringhof. Forfatteren bag “Twilight”-serien har denne gang skrevet noget så usædvanligt som en kærlighedshistorie med to kroppe og tre sjæle. Romanen henvender sig både til unge og voksne.

Jordens befolkning er blevet besat af væsner fra en anden planet – souls. De er en fredelig art, men overtager folks sind og efterlader kroppene intakte. Wanderer er blevet tildelt Melanies krop – men Melanie kæmper imod. Melanie fylder Wanderers tanker med erindringer om Melanies kæreste og Melanies bror. Ude af stand til at skille sin krops længsler fra sit sind længes Wanderer også efter de to. Wanda (og Melanie) tager af sted for at finde dem i ørkenen, hvor de gemmer sig sammen med en lille gruppe mennesker, som heller ikke er blevet besat.

Det er science fiction skrevet på en så fin måde, at man som læser med det samme og uden forbehold accepterer bogens forudsætninger og blot lader sig rive med. Det er en smuk og underholdende fortælling med et behageligt tempo, som uvægerligt sætter store tanker i gang hos læseren.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

  1. For the record, I’m not sure what Stephanie Meyer was thinking when she wrote breaking dawn. It’s good, just not Twilight or Stephanie Meyer good. Does anyone else agree with this twilight quizSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *