13 billedbøger til de mindste fra Forlaget Alvilda

Sommeren lader vente på sig, og selvom kalenderen fortæller os, at vi snart befinder os midt i juni måned, så har det endnu været småt med dage, hvor man kunne dase udenfor med en bog. Men snart står ferien for døren, og med den følger der forhåbentligt varmere temperaturer.

Om man tager i sommerhus, på campingferie, charterrejse, krydstogt, telttur, storbyferie eller roadtrip tværs over Australien, så skal der pakkes bøger i tasken. Bøger til de voksne, og bøger til børnene. Her følger tretten bud på billedbøger fra Alvilda, der kan gøre sommeren og ferien læseeventyrlig.


Prinsessen på tærten af Rune T. Kidde

5 -Prinsessen på tærtenRune T. Kidde tager smukt livtag med H.C. Andersens klassiske eventyr Prinsessen på ærten, og de nye sprogklæder, som forfatteren har svøbt eventyret i, er Kidde-morsomme og vanen tro knivskarpe. Det er en herlig højtlæsningsbog, der sammen med Rasmus Bregnhøis fine illustrationer gør bogen til et must på ethvert børneværelse. Så tag endelig på eventyr med Flæskedrage-monarkerne og den stakkels prinsesse Tærtemos. Læs mere hos forlaget!

Gravhunden, hejren og bjørnen Knud af Rune T. Kidde

4 - Gravhunden, hejren og bjørnen KnudI Gravhunden, hejren og bjørnen Knud genfortæller Kidde Æsops fabel Ræven og storken. Hos Kidde snyder alle hinanden, og selvom bjørnen Knud tror, at han er den klogeste i gruppen, så er det alligevel ham, der ender med at trække det korteste strå. Det er igen Rasmus Bregnhøi, der har illustreret, og tegningerne fortolker Kiddes ord på smukkeste vis. Læs mere hos forlaget!

Den Lilla Møghætte og pulven af Rune T. Kidde

3 - Den Lilla Møghætte og pulvenKiddes fortolkning af den klassiske Rødhætte-figur, som findes gengivet i eventyr hos både Charles Perrault og brødrene Grimm, er eminent. Kidde har peppet eventyret op med en solid dosis humor, og det er ikke kun børn, men også barnlige sjæle, der kan finde stor læsefornøjelse i Den Lilla Møghætte og pulven, hvor slutningen er skæv og bizar. Og ja, pulven, det herlige kræ, er også med i det næste Kidde-eventyr. Læs mere hos forlaget!

De tre dumme svin og den store, tykke pulv af Rune T. Kidde

2 - De tre dumme svin og den store, tykke pulvHer kan du igen møde pulven, der mæsker sig med marcipangrise – lige indtil den dag, hvor han løber tør og i stedet får smag for flæskesteg og grisefrikadeller. Og så skal jeg ellers love for, at de tre dumme svin får benene på nakken. Og hvordan ender eventyret, spørger du? Ikke som du tror, i hvert fald. For ingen kan på forhånd gennemskue Kiddes eventyrligt snørklede sind. Læs mere hos forlaget!

Laladin og den vildt underlige lampe af Rune T. Kidde

1 Laladin og den vildt underlige lampeMan vinder ikke altid i kærlighed, og selvom man er en ihærdig skopudser med hjertet på rette sted, så er det ikke sikkert, at man får prinsessen med snabelskoene … eller gør man? Kidde har taget Tusind og en nat-eventyret om Aladdin under kyndig behandling, og resultatet er lige så fantastisk som de øvrige titler i serien. Som højtlæsende forælder oplevede jeg en meget lyttende og engageret pode. Two thumbs up til Kidde! Læs mere hos forlaget!

Dyrenes hverdag af Storm P.

10 - Dyrenes hverdagMed Dyrenes hverdag, der er skrevet af Harald H. Lund, genintroducerer Alvilda en klassiker, der ikke må mangle i børnebogssamlingen. De fantastiske remser, samt Storm P.’s eminente illustrationer, gør det til en dobbelt fornøjelse at læse op for den lyttende. At bogen ydermere på smukkeste vis – som det også er tilfældet med de to følgende bøger – er blevet nyfarvelagt af Maria Isenbecker, gør det ekstra eventyrligt at genlæse bogen. Læs mere hos forlaget!

Søløven Marius af Storm P.

7 - Søløven MariusKender du Marius? Nej? Jamen så synes jeg, at du skal se at få fat i bogen, der skildrer en ret fantastisk rejse. Marius er nemlig en søløve, der tager på et fabelagtigt eventyr, der kun er de færreste søløver forundt … vil jeg tro. Historien, der også er skrevet af Harald H. Lund, læser sig så smukt, at man lige må tage den to gange i rap. Og så er den – som nævnt ovenfor – også nyfarvelagt af Maria Isenbecker. Læs mere hos forlaget!

Pings ABC af Storm P.

9 - Pings ABCMan kan vælge imellem flere forskellige ABC-bøger på det danske børnebogsmarked, og flere af disse gør også krav på at blive læst. Én af de bedste er Pings ABC, hvor Harald H. Lunds velkomponerede alfabetvers gør det til en fantastisk oplevelse at introducere alfabetet. Det behøves ikke være kedeligt at terpe sin ABC, når man har Storm P. og Harald H. Lund i hånden. Læs mere hos forlaget!

Ping på fisketur af Rasmus Bregnhøi

8 - Ping på fisketurPing på fisketur er en spritny fortælling om Peter, Ping og Grog, der er skrevet af Rasmus Bregnhøi og tegnet af Miwer. De store, fine tegninger – der er ganske tro imod Storm P. – er en fornøjelse at udsætte sine øjne for. Og så byder tegningerne hele tiden på små eventyrlige elementer, man kan gå på jagt efter. Eksempelvis har man på herligste vis tænkt ud af boksen med sideangivelserne. Læs mere hos forlaget!

Ping går tur med hunden af Rasmus Bregnhøi

6 - Ping går tur med hundenMed Ping går tur med hunden fortsætter Rasmus Bregnhøi og Miwer deres fortolkning af Storm P.’s klassiske univers med trioen Peter, Ping og Grog. Og det gør de så godt, at man kun kan håbe på, at Alvilda har planer om flere bøger med makkerparret Bregnhøi og Miwer. Begge bøger blev modtaget godt af en lyttende 4-årig, og selv en voksen med fantasien i behold kan glædes over de pt. to fine bøger i serien. Læs mere hos forlaget!

Otto og kufferten af Jørgen Stamp

12 - Otto og kuffertenHvis du har læst Skrid, Sigurd!, så skal du også læse Otto og kufferten, ja du skal. Begge bøger er tegnet og skrevet af Jørgen Stamp, og man læser dem med stor fornøjelse. I Otto og kufferten skal musen Otto opspore ejeren af en rød kuffert … og det er ikke ligetil, skulle jeg hilse og sige. Det er en fin historie med dejlige illustrationer, og så lærer man at tælle til ti. Læs mere hos forlaget!

Tukan-brødrene af Tor Freeman

13 - Tukan-brødreneEn ny hund er kommet til byen, og han stjæler kunderne og arbejdet fra de hæderlige og dygtige Tukan-brødre, Tim og Tom. Men som det er med alle rigtige eventyr, så er det de gode, der sejrer til sidst. Og selvom jeg ikke skal afsløre for meget, så skal det hele nok ordne sig for Tukan-brødrene, der er skrevet og illustreret af Tor Freeman. Bogen er skrevet i rim, og illustrationerne er farverige, hyggelige, morsomme og fyldt med energi. Læs mere hos forlaget!

Den magiske rejse – en eventyrlig findebog af Akemi Yamagata

11 - Den magiske rejseDer findes et hav findebøger på markedet, hvor den læsende skal gå på opdagelse i billeder og tegninger for at finde de ting, der efterspørges. Akemi Yamagatas Den magiske rejse – en eventyrlig findebog er desværre ikke så magisk og eventyrlig igen, og selvom billederne er smukt komponerede, så er den ledsagende tekst, der gør opmærksom på, hvad man skal finde, tilsvarende kedelig og skrevet uden engagement. Læs mere hos forlaget!

 

5 -Prinsessen på tærten

4 - Gravhunden, hejren og bjørnen Knud

3 - Den Lilla Møghætte og pulven

2 - De tre dumme svin og den store, tykke pulv

1 Laladin og den vildt underlige lampe

10 - Dyrenes hverdag

7 - Søløven Marius

9 - Pings ABC

8 - Ping på fisketur

6 - Ping går tur med hunden

12 - Otto og kufferten

13 - Tukan-brødrene

11 - Den magiske rejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.