Nye fantastiske superheltefigurer fra Schleich!

Udklip1-1

Sidste år bragte vi en omtale af de første 6 figurer i Schleichs meget fine og samlerappetitlige “Justice League”-serie. Denne serie af superheltefigurer er siden hen blevet betragteligt udvidet, og nedenfor vil vi præsentere jer for de seneste 13 skud på stammen, der nok skal få julelysene frem i øjnene på superhelteglade sjæle.

De i alt 19 individuelle figurer, vi ser nærmere på i dette indlæg, er mellem 9 og 15 centimeter høje, håndmalede, fremstillet i hård plast og fremstår uden synlige sammenføjninger. Alle figurerne er fastmonteret på en solid sokkel, hvilket gør, at de nærmere er at opfatte som fine samlerobjekter, der skal stå til skue, end som decideret legetøj a la bevægelige actionfigurer.

Da 8 af de i alt 19 nye figurer udgøres af Batman og Superman, vil disse – samt Justice League-gruppen som helhed – indledningsvist få deres oprindelse ridset ganske kort op. Superman optrådte første gang i “Action Comics” #1 fra 1938, og Batman fulgte året efter trop i “Detective Comics” #27 fra 1939. Først 22 år senere blev superheltegruppen Justice League født. Det skete i “The Brave and the Bold” #28 fra 1960.

Justice League-gruppen, der i øvrigt er DC Comics modsvar til Marvels superhelteensemble The Avengers, der allerede har tre film bag sig, bestod oprindeligt af Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman og Martian Manhunter. Der er senere blevet inkluderet flere helte i gruppen, så Schleich har gode muligheder for at udvide deres fine produktserie med endnu flere Justice League-helte. Og det er jo kun herligt, ja det er!

22

23

Tidligere i år havde Zack Snyders mastodontblockbuster “Batman v Superman: Dawn of Justice” biografpremiere. Det er denne film, som har stået fadder til de tre nye figursæt fra Schleich. Filmen blev Ben Afflecks debut som Batman aka Bruce Wayne, og han spiller blandt andet over for Henry Cavill og Gal Gadot, der giver den i rollerne som Superman og Wonder Woman. Israelske Gal Gadot kommer vi i øvrigt til at se meget mere til, når hun næste år gør sin entré i både Patty Jenkins’ “Wonder Woman” og i første del af Zack Snyders “Justice League”-projekt. Så muligheden foreligger, at vi i nær fremtid får nye Wonder Woman-figurer at se – herligt!

24

Det er disse superhelte, man kan finde i de tre nye figursæt, der er afbilledet ovenover. Især Wonder Woman er et interessant bidrag til Schleichs produktserie, da det er den første kvindelige superhelt, de har sat i produktion. Hun fås også i sit originale kostume som enkeltfigur, hvilket vi ser nærmere på længere nede i indlægget. De to Batman-figurer skiller sig ud fra de tidligere udsendte Batman-figurer ved at være klædt i henholdsvis en korpulent kampdragt samt en grå dragt, der står i kontrast til de tidligere sorte. I alt har Schleich sendt 8 Batman-figurer på markedet.

29

2728

De tre scenery packs, der er afbilledet ovenover, indgår i Schleichs originale produktserie. Det var de første scenery packs, de sendte på markedet, og temaet er tydeligt: superhelten vs. superskurken! Med disse sæt er det muligt at lade modstanderne dyste indædt hjemme på børneværelserne, eller man kan som samler lade figurerne trone fint og flot på hylden, hvor heltene og deres nemesis kan stå skulder ved skulder.

Superskurken Darkseid, der første gang gjorde sin entré i DC Comics’ “Forever People” #1 fra 1971, blev skabt af legendariske Jack Kirby. Figuren, der er en af Schleichs højeste og tungeste, er skåret med et bistert udtryk og røde, lynende øjne! Bryan Singer afslørede i 2014, at netop denne skurk skulle have optrådt i opfølgeren til “Superman Returns” fra 2006. En film, der desværre ikke blev realiseret.

Selvom Darkseid er en imponerende skurk, så er det dog The Joker og Harley Quinn, der med deres fine detaljer skiller sig ud. De kommer i to separate sæt, hvor de hver især er blevet parret med Batman, der henholdsvis er blevet portrætteret stående og løbende. Begge superskurke kunne i øvrigt også opleves i biograferne tidligere i år, da David Ayers “Suicide Squad” havde premiere. Her debuterer Jared Leto i rollen som The Joker, og Margot Robbie giver den i rollen som Harley Quinn.

I øvrigt indgår “Batman v Superman: Dawn of Justice” og “Suicide Squad” i det, der kaldes DC Extended Universe, der er et pendant til Marvels Cinematic Universe. I skrivende stund udgøres franchisen af i alt tre film; de to allerede nævnte, samt Zack Snyders “Man of Steel” fra 2013.

2625

De to nyeste scenery packs har fået ny indpakning, og modsat de tidligere sæt, har de nye fået små karakterinformationer trykt på siderne, der leverer fin information om figursættenes respektive superskurke og superhelte.

I disse tilfælde er det Bane og Lex Luthor, der præsenteres over for Batman og Superman. Bane, der gjorde sin entré i DC Comics’ “Batman: Vengeance of Bane” fra 1991, blev skabt af trioen Chuck Dixon, Doug Moench og Graham Nolan. Sidste gang, vi mødte den maskeklædte superskurk på film, var i Christopher Nolans “The Dark Knight Rises” fra 2012, hvor Tom Hardy spillede ham. Men allerede i 1997 kunne han opleves i Joel Schumachers udskældte “Batman & Robin”, hvor han blev spillet af Robet Swenson.

Lex Luthor er blev portrætteret flere gange på film, og både Gene Hackman, Kevin Spacey og (senest) Jesse Eisenberg har givet den i rollen som manden, der hader Superman af et ondt, bankende hjerte. I Schleichs udgave er han blev iført den alien-fremstillede kampdragt, som han fik fingre i på den planet, han har gjort til sin egen: Lexor!

De fire figurer, som sættene udgøres af, er vanen tro upåklageligt malet, og detaljerigdommen er stor. Figurerne er mellem 8 og 12 centimeter høje, og de er alle fine bidrag til produktserien.

410286

Udover ovenstående scenery packs og de tre sæt i “Batman v Superman”-serien, har Schleich også sendt 5 nye enkeltfigurer i handlen. Det drejer sig om Wonder Woman, Aquaman, The Flash, Green Lantern og Cyborg, der, som læseren nok har bemærket, alle er superhelte. Schleich har nemlig endnu ikke sendt enkeltfigurer af skurke i handlen, men mon ikke fremtiden vil bringe sådanne?

Det siger sig selv, at The Flash aka Lynet, der blev skabt i 1956 af Robert Kanigher, er interessant som figur, da Lynet i skrivende stund har stor succes i Greg Berlantis fine The CW-producerede tv-serie “The Flash” (2014-). Figuren står i en dynamisk løbepositur, og den minder meget om den Batman-figur, der indgår i scenery pack-sættet med The Joker.

Amazonekrigeren Wonder Woman er i vælten, så hende skal vi naturligvis også have en enkeltfigur af. I dette tilfælde er hun blevet afbilledet med sit klassiske star and stripes-kostume og med sin sandhedslasso, som vi blandt andet kender fra den tre sæsoner lange tv-serie (1975-1979), hvor Lynda Carter spillede hende. Hun hører til blandt de ældste superhelte fra DC, og hun gjorde første gang i sin entré i “All Star Comics” #8 fra 1941.

Cyborg, der havde en lille cameooptræden i “Batman v Superman: Dawn og Justice”, og som får sin egen standalone-film i 2020, dukkede første gang op i DC Comics’ “DC Comics Presents” #26 fra 1980. Figuren fremstå ganske klassisk i snittet, og dragten, der som bekendt udgøres af proteser, er skarp i detaljen. Det er i øvrigt ikke utænkeligt, at figuren er skabt med afsæt i Ray Fisher, der er blevet udset til at skulle spille Cyborg i DC’s Extended Universe.

Det var på tide, at Schleich fik sendt en Green Lantern-figur på markedet. De senere år har nemlig budt på talrige produktioner med superhelten, der første gange gjorde sin entré i “All American Comics” #16 fra 1940. Og selvom Martin Campbells film fra 2011, med Ryan Reynolds i rollen som Hal Jordan aka Green Lantern, ikke ligefrem blev en succes, så hører karakteren til blandt de mest interessante. Schleichs nye figur kan ses som en forløber for den kommende film, der er planlagt til at få premiere i 2020. Jo, der tænkes langsigtet, når vi taler superheltefilm.

Den sidste superhelt er også undertegnedes favorit: Aquaman! Schleichs modellering og udformning er klassisk, og tankerne trækkes i retning af den originale karakter, der første gang kunne opleves i DC Comics’ “More Fun Comics” #73 fra 1941. Derfor kan vi også forvente, at Schleich sender en ny udgave af Aquaman på markedet, når denne gør sin entré i Zack Snyders første “Justice League”-film næste år, og i James Wans “Aquaman” i 2018, hvor han bliver spillet af Jason Mamoa.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer … både af superheltefilm og figurer fra Schleich.

Læs mere: Er du fan af superheltene fra DC Comics? Så skal du bide mærke i de nye Justice League-figurer fra Schleich!

Figurerne distribueres af Maki A/S, der også venligst har stillet de fine sæt til rådighed for omtale.