Smuk fuglebakke fra Koustrup & Co.

Hvert år besøger vores familie de vestjyske vidder, hvor klitterne strækker sig fra nord til syd og danner en naturlig grænse mod Vesterhavets vildskab. Og hvert år besøger vi også to fyrtårne: Lyngvig Fyr og Bovbjerg Fyr.

Begge fyrtårne har caféer og souvenirbutikker, hvor man kan købe forlaget Koustrup & Cos naturbøger, hvilket jeg traditionen tro har gjort flere år i streg. Altså provianteret forlagets nye naturbøger, når vi har besøgt fyrtårnene. I år lagde jeg dog også mærke til en smuk serveringsbakke, ligeledes fra Koustrup, der var prydet med fine og farverige illustrationer af danske fuglearter.

Den fine serveringsbakke, der er 38 centimeter i diameter, befolkes af gråspurv, sortmejse, musvit, silkehale, blåmejse, grønirisk, munk, broget fluesnapper, rødhals og den smukke stillits. Desværre kom jeg derfra uden bakken, men så er det godt, at Koustrup har en hjemmeside, hvor den kan købes.

Det er den perfekte serveringsbakke til ornitologen, naturelskeren eller ham/hende, der sætter pris på æstetik og design, og som favoriserer det særlige frem for det kedelige. Det her er en serveringsbakke, der vækker glæde, når man bruger den. Det er ikke en ligegyldig plasticting købt i IKEA, der ender sit liv på genbrugspladens kirkegård for Kina-producerede ligegyldigheder.

Nej, den her bakke giver hjemmet meget mere end blot funktionalitet: Den er smuk, den indbyder til at blive brugt og fremvist, og den tager sig elegant ud, når man serverer vin, cocktails eller andre herligheder til mund og gane. Den giver hjemmet personlighed, og selvom den koster mere end den ordinære plasticbakke fra IKEA, så tjener den sig hurtigt ind på andre parametre (og så skiller man sig næppe af med den på samme måde som en masseproduceret rædderlighed).

Producenten gør i øvrigt opmærksom på, at serveringsbakken er bæredygtig, produceret af formpresset nordisk birkefinér og har miljøvenlig coating på for- og bagside. Den tåler opvaskemaskine, er godkendt til fødevarer og er slidstærk.


© Koustrup & Co. (billede)