Anders And & Co. nr. 11 – 2015

Anders har igen fundet sig et job, han mestrer overbevisende. Men i Problematisk vinduesvask, der indleder nummer 11 af Anders And & Co., viser det sig, at selvom det burde være en simpel opgave at være vinduespudser, så ender det naturligvis i kaos. Stakkels, stakkels Anders!

Hvordan er det lykkedes Barske Bobby at flygte fra fængselsøen Alcatrix? Det er et problem, der har sat grå hår i hovedet på fængselsdirektøren. Derfor har han bedt Mickey om at undersøge sagen, og naturligvis har han en idé … så nu er det slut med Fangeflugt!

Det roder ubeskriveligt meget i onkel Joakims rum, hvor han opbevarer alle sine værdifulde kontrakter. Derfor sætter han frøken Rappesen til at få ryddet op, og Georg Gearløs “hyres” til at installere et nyt system, der sørger for, at kontrakterne har det godt. Desværre går der noget galt i Endnu en kontrakt, og Gearløs må flygte over hals og hoved.

I Nyttige regninger har Rip, Rap og Rup fået fri fra skole en hel uge, da den er ved at blive desinficeret. Selvom man skulle tro, at de ville hygge sig, så keder de sig faktisk. Men da Anna And dukker op med sin hjuldamper starter et eventyr, der involverer Bjørne-banden og falske pengesedler.

Klaus Krikke indgår i Fra tunet til trynet et væddemål med den småirriterende Max: Den, der taber væddemålet, skal arbejde gratis på den andens værksted i en uge. Nu bliver Klaus nervøs, for hans bil er alt andet end hurtig. Derfor beder han Georg Gearløs om hjælp … men var det nu en god idé?

I gaghistorien Tankelæsning forklarer Georg Gearløs, der har været på restaurant med Anders, at man snildt kan opfinde et apparat, der kan læse andres tanker. At han endnu ikke har opfundet et sådant hænger sammen med, at han helst ikke vil kende sin (muligvis) kærlighedshungrende nabos tanker – yikes!

Alle er syge i Andeby! En forkølelsesepidemi hærger, og de tapre Grønspætter har fået En smitsom tjans: De skal servicere og pleje alle de stakkels Andeby-borgere, der har lagt sig med snue og feber! Det ender naturligvis med, at Rip, Rap og Rup – efter mange gode gerninger – selv må en tur under dynen!

Det er Krisetider, og Andeby er ved at gå fallit på grund af onkel Joakims effektiviseringer, der viser sig at være alt andet end gavnlige for byen eller rigandens indtægter. Derfor forsøger onkel Joakim i samarbejde med borgmesteren at sætte skub i Andebys økonomi ved at opføre en ny fabrik. Og det er jo fantastisk … dog ikke for Anders, der vanen tro får slavearbejdet.

Bedstemor And er ikke kendt for at være materielt indstillet, og da Anders og ungerne forærer hende et moderne fladskærms-tv i Nyt tv, aner hun ikke, hvad hun skal stille op med det … for pænt er det ikke, som det hænger der midt på væggen. Men alt kan gøres pænere med et gardin og vupti, så er det moderne rædsel godt camoufleret.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne, og man bringes fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 10 – 2015 Anders And & Co. 12 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Problematisk vinduesvask (Anders And)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
2 – Fangeflugt (Du gådeste)
Historie: Mette Hald / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
3 – Endnu en kontrakt (Onkel Joakim)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Carlos Mota / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
4 – Nyttige regninger (Rip, Rap og Rup)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
5 – Fra tunet til trynet (Klaus Krikke)
Historie: Byron Erickson / Tegninger: Fabrizio Petrossi / Oversættelse: Maya Åstrup
6 – Tankelæsning (Georg Gearløs)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Euclides K. Miyaura & Magic Eye Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – En smitsom tjans (Grønspætterne)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Fabian Erlinghäuser / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Krisetider (Joakim von And)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: Mau Heymans & Tony Fernández / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
9 – Nyt tv (Bedstemor And)
Historie & tegninger: Carlo Gentina / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 11 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 11
Udgivelsesdato: 12. marts
Pris: 28,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: ??
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.