Anders And & Co. nr. 12 – 2015

I dette nummers første historie – Bavlometret, der er tegnet af Andrea Ferraris – bevises det med al tydelighed, at man kun kan lære et sprog ved flid og hårdt arbejde! Øvelse gør mester, og der skal meget øvelse til. Det nytter ikke noget, at man tror, at man kan hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det finder ikke mindst onkel Joakim ud af, da Gearløs-opfindelsen Bavlometret begynder at rode rundt i sproget. Der skal grammatik til, ja der skal … og Google Translate er for de dovne!

I Du gådeste-historien Fange i forklædning er Mickey og Snus på jagt efter en undvegen fange, der gemmer sig i en forlystelsespark … og Mickey har naturligvis luret, hvilken forklædning, fangen har iført sig.

I Eliksiren får Store Stygge Ulv en trylledrik af en gammel fe som tak for et måltid mad. Trylledrikken gør, at Store Stygge Ulv kan gå igennem mure, hvilket naturligvis skal afprøves på de tre små grises hus. Det hele viser sig dog at være en alt anden end behagelig drøm, som Store Stygge Ulv er glad for at vågne op fra.

Vi fortsætter i det magiske med Anders And-historien En magisk millionær. På et loppemarked køber Anders en fin, gammel gryde. Da han kommer hjem, og vil poppe popcorn i den, viser det sig, at gryden forvandler popcornene til guldmønter! Endelig er Anders heldig … eller er han?

Ham Klavs er en kæk krikke! Hans kommentar til malkekoen Nora i historien Et slag for Nora Malkeko, der jo også er hans trunte, er i hvert fald så friskfyragtig, at han leger med nemesis! Han får da også vreden at føle, da han til sidst i historien bliver indhentet af den retfærdige hævn i form af en knyttet konæve og et blåt øje! Så kan du lære det, Klavs!

Grønspætterne mister deres tropsfører i historien A.R.B.E.J.D.S.L.Ø.S., da han aldrig bestod duelighedsprøven i knob & knuder. Og da man skal have taget prøven inden man er fyldt otte år, ja så er den båd sejlet … eller er den? Heldigvis viser det sig, at reglerne ikke er så ubøjelige, så tropsføreren kommer heldigvis tilbage til sine kære Grønspætter.

I And efter Aliens har Anders fået aliens på hjernen. Han er blevet lettere tosset, så nevøerne slæber ham med til lægen. Og diagnosen lyder: Anders har en afvigelse i frontallappen, der medfører angst for ikke-jordiske livsformer grundet et for stort indtag af gyserfilm. Behandling: Masser af ro, gerne til søs, og ingen film. Det er ikke et problem, og de tre nevøer får fluks deres onkel ombord på et skib, så han kan glemme alt om gyserfilm og aliens. Men så let bliver det trods alt ikke!

I Georg Gearløs-historien Fast arbejde, bliver den geniale opfinder sat på noget af en opgave, da han får en meget besværlig (og doven!) kunde, der hele tiden vil have lavet forbedringer på de opfindelser, Gearløs har lavet. Så ja, der er fast arbejde til stakkels Georg.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne, og man bringes fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 11 – 2015 Anders And & Co. 13-14 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Bavlometret (Onkel Joakim)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
2 – Fange i forklædning (Du gådeste)
Historie: Sune Troelstrup / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
3 – Eliksiren (Store Stygge Ulv)
Historie & tegninger: Bas Heymans / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – En magisk millionær (Anders And)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Bas Heymans / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
5 – Et slag for Nora Malkeko (Klavs Krikke)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Oscar Martin / Oversættelse: Maya Åstrup
6 – A.R.B.E.J.D.S.L.Ø.S. (Grønspætterne)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Daniel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
7 – And efter Aliens (Anders And)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: Mau Heymans / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Fast arbejde (Georg Gearløs)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Jan-Roman Pikula / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 12 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 12
Udgivelsesdato: 19. marts
Pris: 28,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: ??
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.