Anders And & Co. nr. 28 – 2014

Dette nummer står, som også de tre forrige, i fodboldens tegn, og i Fodbold og kærlighed går Andersine nye veje for at kunne imponere Anders, der er lidt af en fodboldnørd. Da Anders inviterer hende med til Brasilien, hvor VM-finalen bliver afholdt, vælger han hende nødtvunget. Nødtvunget fordi, Andersine (som Anders siger) ikke ved noget om fodbold. Han bliver klogere, ja han gør!

Hvem har stjålet VM-pokalen? Det er det store mysterium i Du gådeste-historien Stjålen pokal. Heldigvis er Anders (Anders!?) årvågen, og han har luret, hvem tyvene er. Har du også?

Der er også blevet plads til min favoritheks i dette nummer, hvor Hexia i Sommertrolddom forsøger at brygge en mikstur sammen, der kan gøre hendes tomater enorme. Desværre ender en myg ved en fejltagelse i miksturen, og den bliver – som tomaterne – enorm!

I Anders And-historien Så er der valg igen, der er tegnet af Vicar, er onkel Joakim træt af, at kommunen ødsler penge væk på ligegyldige ting. Heldigvis er der snart valg, og riganden beslutter sig for at vælte den siddende borgmester, så der kan sættes skik på kommunekassen. Men er det mon smart at lade Anders styre valgkampen? Og bekæmper man bedst ødselhed med ødselhed? Få svaret i historien, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nummer 18 fra 1986.

Mickey har glædet sig til en stille og rolig dag på stranden, men det ender med at blive En sand udfordring, da den ellers så temperamentsfattige mus bliver forstyrret af en lille og i sandhed møgirriterende dreng.

I Lille Anders-historien Vil arbejde for penge skal Anders bruge 99 kroner til en robot, der kan hjælpe ham med pligterne på bedstemor Ands gård. De 99 kroner tjener han da også – efter at have været uheldig en del gange – men da robotten ankommer, viser det sig, at den ikke helt lever op til forventningerne.

At Fedtmule er En engageret fan står ikke til diskussion, når man har læst denne historie. Han er en tro supporter af Andebys fodboldhold, og hans energiske engagement kan godt gøre kampen meget lang. Ikke mindst for Mickey, der ser kampen med ham.

Vi får også første dele af Marco Rota-historien Anden, der blev mindre. Da Anders og ungerne besøger en udstilling på Etnologisk Museum i Andeby, kommer Anders – som den ulykkesfugl han er – til at vælte en krukke med voodookugler. Den ene kugle går i stykker, og pludselig begynder stakkels Anders at blive mindre. Nu er gode råde dyre, og inden Anders forsvinder helt, skal de finde en medicinmand i Afrika, der kan kurere ham.

En ellers god plan giver bagslag i Andersine And-histoiren Strandstrategier. Andersine forsøger forgæves at få opmærksomhed fra en flok muskelsmækre livreddere, der dog ikke ænser hende. Men da hun pludselig lader som om, at hun er i fare for at drukne, kommer én af livredderne hende til undsætning – blot ikke den rigtige, viser det sig.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 27 – 2014 Anders And & Co. 29 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Fodbold og kærlighed (Anders And)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Sommertrolddom (Hexia de Trick)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – Så er der valg igen (Anders And)
Historie: Paul Halas & Bob Bartholomew / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
4 – En sand udfordring (Mickey Mouse)
Historie: Mark & Laura Shaw / Tegninger: Angel / Oversættelse: Maya Åstrup
5 – Vil arbejde for penge (Lille Anders)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Maximino / Oversættelse: Maya Åstrup
6 – En engageret fan (Fedtmule)
Historie & tegninger: Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – Anden, der blev mindre: Dels 1 (Anders And)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Marco Rota / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
8 – Strandstrategier (Andersine And)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Ferrioli / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand

Anders And & Co. 28

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 28
Udgivelsesdato: 10. juli
Pris: 34,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Francisco Rodriguez Peinado
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.