Anders And & Co. nr. 39 – 2014

Det er igen blevet den tid på ugen, alle andefans ser frem til – det nye Anders And & Co. er udkommet! Dette nummer indeholder 7 historier, og vi får blandt andet afslutningen på Fallberg og Murrys klassiker Sørøverne i Tabascobugten. For nye læsere af historien bliver det spændende at se, om Mickey og Fedtmule får skovlen under Sortepers sørøverbande.

Den første historie i dette nummer handler også (til en vis grad) om sørøvere. I Anders And-histoiren Piraterne kommer er indbyggerne i Andeby i fuld sving med at forberede sig til årets festival, der denne gang har pirater som tema. Det er byens borgmester, der er planlæggeren, og naturligvis har Anders en fantastisk idé til paraden. Borgmesteren synes dog ikke om idéen, og Anders forlader Andeby sur og tvær – så kende vi ham igen! Han bliver fanget midt i et uvejr, kører galt, mister hukommelsen og tror, at Andeby er blevet invaderet af … ja, invaderet af hvad? Det må du læse, når du får det nye nummer i hænderne.

I den korte Mickey Mouse-historie Du gådeste hjælper Mickey drengen Elmer med at få adgang til storbrorens computerspil ved at være lidt af en kodeknuser. Mickey viser sig igen at være lidt af en alt mulig-mus!

Max Måge er er lidt af en ballademager, det ved vi, og i Sjov i cirkus driver han endnu en gang den gode inspektør Rottosen fra sans og samling, da han render rundt på banegården og bryder forordningerne. Da Max spotter et cirkustog, hopper han resolut ombord – med Rottosen i hælene, naturligvis! Max ender ikke i kløerne på Rottosen, der – for at forskrække Max – iklæder sig et gorillakostume. Slutningen på den fine historie er ganske givet tænkt som en reference til John Landis’ komedieklassiker Trading Places aka Bossen og bumsen fra 1983 med Eddie Murphy, Dan Aykroyd og Jamie Lee Curtis.

I Anders And-historien To hunde er Anders og Knahrvorn endnu en gang oppe at tottes – denne gang over Knahrvorns nye hund Laura, der ifølge Anders har lopper, larmer og ikke er stueren. Jo, Anders søger skam problemerne. Dog bliver Anders’ hund Bernhard meget interesseret i Laura, og Knahrvorn og Anders må modvilligt spadsere side om side i relativ fred og fordragelighed, når de to hunde skal luftes i Andebys gader.

Det er Anders’ trofaste 313’er, der er ufrivillig hovedperson i Georg Gearløs-historien Trafikprop. Georgs flyvende tallerken er på værksted, og Anders har derfor tilbudt, at han kan køre med hver dag, indtil den er repareret. Desværre er trafikken i Andeby præget af trafikpropper, så Georg får naturligvis en masser idéer til, hvorledes Anders’ lille, røde bil kan modificeres således, at den let og elegant kan smyge sig uden om bilkøerne. Det siger sig selv, at det ikke bliver så ligetil at løse trafikprop-problemet – den stakkels 313’er må se sig udsat for lidt af hvert.

I Onkel Joakim-historien Da Hexia vandt (og gjorde hun nu også det?) bliver den gode Joakim offer for Hexias magi. Hun har lagt en nederdrægtig plan, der – hvis den lykkes – skal ende med, at hun bliver den nye ejer af – ja, gæt en gang – Joakims lykkemønt! Men hvornår er det sidst lykkedes Hexia at rane mønten for bestandigt? Ja, så det hele kommer nok til at gå – Joakim er jo ikke født i går, vel?!

Og så nåede vi til denne uges sidste historie: tredje del af Sørøverne i Tabascobugten! Nu vil det vise sig, om Fedtmule og Mickey kommer helskindet ud af den knibe, der befinder sig i – og om de gode turister får deres stjålne genstande tilbage. Men hey, Mickey er jo en snu mus – og Fedtmule beviser, at en sørøver skal vare sig for hans sko, der er redt hårdtslående!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 38 – 2014
Anders And & Co. 40 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Piraterne kommer (Anders And)
Historie: Sune Troelstrup / Tegninger: Millet / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
2 – Du gådeste (Mickey Mouse)
Historie: Werner Wejp-Olsen / Tegninger: Miguel / Anne-Maria Sigbrand
3 – Sjov i cirkus (Max Måge)
Historie: Sune Troelstrup / Tegninger: Millet / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
4 – To hunde (Anders And)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Sander Gulien & Tony Fernández / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5- Trafikprop (Georg Gearløs)
Historie: Terry LaBan / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
6 – Da Hexia vandt (Onkel Joakim)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Noel Van Horn / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – Sørøverne i Tabascobugten: Del 3 (Mickey Mouse)
Historie: Carl Fallberg / Tegninger: Paul Murry / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand

Anders And & Co. nr. 39 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 39
Udgivelsesdato: 25. september
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Arild Midthun
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.