Anders And & Co. nr. 42 – 2014

Anders And & Co. nummer 42 byder denne uge på 8 historier. Blandt andet kan du læse dobbelthistorien Et øje i det høje, der indleder og afslutter nummeret. Her møder man én af Andebys mest skurkagtige personager, Georg Gearløs’ ærkefjende nummer 1 – Øjvind Ørn!

I dobbelthistorien Et øje i det høje afholder Andeby årets opfinderkonkurrence, der tiltrækker – som Andersine konstaterer – alle landets nørder og tossehoveder. Men hvor er Georg Gearløs henne i denne flok af kloge hoveder? Man skulle jo mene, at netop en opfinderkonkurrence ville være noget, han ikke ville lade sit næb gå forbi. Og da onkel Joakim og ungerne spotter Øjvind Ørn – tilhyllet og inkognito – er de også sikre på, at der er lusk på færde.

Men før vi ser nærmere på, hvad der er hændt stakkels Georg, samt hvilke djævelske planer, Øjvind Ørn er i færd med at udtænke,  skal vi et smut omkring dette nummers anden historie: Fodfejl. Her finder vi ud af, at Øjvind Ørn allerede som ung havde en tvivlsom karakter, da han tyvstjæler Lille Hjælper fra Georg Gearløs. Dog ender det hele godt – et lusket smil fra Øjvinds side indikerer dog ganske tydeligt, hvilken sti han kommer til at slå ind på som voksen.

I onkel Joakim-historien Grønnere end grøn bliver et par øko-hippier sat eftertrykkeligt på plads af onkel Joakim, da de til deres store forundring må erkende, at den rige and faktisk er langt mere øko-bevidst end hele Andebys hippie-befolkning tilsammen. Og ikke nok med, at han giver de to slatne typer kamp til ideologi-stregen, så finder den forretningsdrevne and også en mulighed at tjene penge på at være Andebys grønneste and. Jo, han har virkelig næb for penge – hvis man skulle være i tvivl.

Bjørne-banden er blevet lovlydige i Diskret velgørenhed – lovlydige til en hvis grad og ikke med deres gode vilje. De ikke altid så heldige banditter har nemlig, synes de selv, fundet på den perfekte måde at snøre folk: De søsætter et velgørenhedsprojekt, hvor de donerede penge skal gå til forældreløse børn, der bor på Andeby børnehjem. Men da banditterne stikker af med pengekrukken, og på deres flugt smutter gennem det meget nedslidte børnehjem, får de (trods deres hærdede forbryderhjerter) dårlig samvittighed.

I Rip, Rap og Rup-historien Abekattestreger bliver en mobber sat eftertrykkeligt på plads.  Han har længe drevet sit uvæsen i skolen, hvor ikke mindst Rip, Rap og Rup er blevet forfulgt, mobbet og banket. Men da der kommer en ny “dreng” i klassen, ja så kommer der også andre boller på suppen – og mobberen lærer på den hårde måde, at man skal opføre sig ordentligt og behandle andre pænt.

I den korte Mickey Mouse-historie Campingturen løber Mickey og vennerne ikke blot tør for benzin, de løber også ind i bankrøvere. Det er dog ikke røverne, der får skovlen under dem, men en enkelt og ret harmløs kommentar fra Fedtmule.

Så er vi nået til anden del af Et øje i det høje! Øjvind Ørn, der havde kidnappet Georg Gearløs, har opfundet en maskine, der kan gøre folk til viljeløse zombier. Så nu er den gale opfinder kun ét skridt fra verdensherredømmet. Naturligvis har han gjort regning uden vært, så da Anders og Georg pludselig … nej, det vil jeg ikke afsløre! Så køb nummeret og læs historien!

Og ja, der er i sandhed fokus på Georg Gearløs og Øjvind Ørn i dette nummer, for den afsluttende “detektiv-historie” sætter igen de to fjender stævne. For hvem er det mon, der har stjålet Georgs opfindelse? Kan du gætte det?

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 41 – 2014 Anders And & Co. 43 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Et øje i det høje: Del 1 (Georg Gearløs)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
2 – Fodfejl (Lille Georgs hjælper)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Rodriques / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
3 – Grønnere end grøn (Onkel Joakim)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Bas Heymans / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Diskret velgørenhed (Bjørne-banden)
Historie: Doug Gray / Tegninger: Miguel  / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
5 – Abekattestreger (Rip, Rap og Rup)
Historie: Jim Kenner / Tegninger: Vicar  / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – Campingturen (Mickey Mouse)
Historie: Frank Jonker / Tegninger: Carmen Pérez / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – Et øje i det høje: Del 2 (Georg Gearløs)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
8 – Opfindelsen der blev væk (Georg Gearløs)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand

Anders And & Co. nr. 42 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 42
Udgivelsesdato: 16. oktober
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Arild Midthun
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.