Anders And & Co. nr. 44 – 2014

Det er Halloween i Andeby, og dette nummer af Anders And & Co. står i skrækkens tegn! Der er flyvende græskar, der gør Anders nervøs, og masser af hekse – både Hexia de Trick, Tusnelda og madam Mim gør deres entré. Pluto får også jaget en skræk i livet, og Bjørne-banden forsøger endnu en gang at rane onkel Joakims penge til sig. Alt dette, og mere til, kan man læse om i nummer 44 af ugens bedste ugeblad!

I historien Græskarinvasion har Anders fået arbejde som græskarplukker. Han har knoklet hårdt i ugevis for at levere græskar til Andebys mange butikker, og han er kvæstet, udkørt og træt. Så da han pludselig ser flyvende græskar, der tilmed angriber ham, tror han, at det er søvnen, der spiller ham et puds – men det er det ikke! En invasion fra rummet er ved at finde sted, og Anders er udvalgt til at blive rumnappet af de grønne væsner. Men heldigvis har Anders tre snarrådige nevøer, der giver de invaderende rumvæsner kamp til stregen.

I Du gådeste-historien Narret gør to af Andebys kendte forbrydere deres entré. Mickey er dog på sagen, og han skal nok få sat en stopper for smykketyvene.

I Heksedysten deltager Hexia de Trick i en konkurrence, hvor førstepræmien er en spritny tryllestav. Og en sådan står hun og har ganske meget brug for, da den gamle er blevet en smule slatten i det. Men hun får hård konkurrence fra Tusnelda og madam Mim, der også deltager i dysten – og som har ret godt styr på deres trylleviden! Men Hexia er en snu snyder af en heks, og hun har altid en puffbombe i ærmet.

I den korte Pluto-historie Så er der serveret besøger den godmodige hund Andebys forhistoriske museum, hvor der gang på gang på gang bliver jaget ham en skræk i livet. Og lige som han tror, at han skal til at sætte tænderne i et dejligt, forhistorisk kødben, ja så kommer museumsvagten og smider ham på porten.

I Anders And-historien I hemmelig tjeneste, der er tegnet af én af mine favorittegnere, Vicar, har Anders fået arbejde som tandfeen! Ja, du læste rigtigt, tandfeen! Han er blevet ansat af regeringen, og hans jobbeskrivelse lyder på, at han skal bevare myten om tandfeen og de traditioner, der knytter sig til den.

Selvom En stille superhelt er en Georg Gearløs-historie, så er det faktisk Lille Hjælper, der har hovedrollen. Da den lille, kvikke pære spotter et tasketyveri, sætter han straks i værk! Han starter den nye robot, Gearløs har konstrueret, og vupti, Andeby har fået en ny kriminalitetsbekæmpende superhelt, der får en meget travl nat.

En storm hærger Andeby i Robotvagten, og da et lyn kortslutter onkel Joakims supercomputer, der skal holde ubudne gæster på porten, opstår der et stort problem! Supercomputeren har givet vagtrobotten ordre om ikke at lukke nogen ind – end ikke onkel Joakim. Så nu er gode råd dyre, for han kan jo ikke være afskåret fra alle sine kære penge – så kollapser verdensøkonomien, som han tudende fortæller Anders.  Men Rip, Rap og Rup har vanen tro en god idé i ærmerne. En idé, der involverer Bjørne-banden!

Hexia de Trick har fået en indbydelse til hekseskolens årlig gensynsfest, men da hun ved festen året forinden blev mobbet for sin antikverede kjole, og at hun endnu ikke havde fundet sig en mand, er hun ikke meget for at deltage. Men så får hun den brillante idé, at hun ved hjælp af lidt fiks magi kan trylle sin helt egen drømmemand frem. Naturligvis går der noget galt, det er klart, og hvordan det hele ender for Hexia, ja det kan du læse om i næste nummer, hvor Den perfekte mand afsluttes.

Den sidste historie i dette nummer er en ægte mareridtshistorie, der involverer stakkels Fedtmule. I Monsterguf har Fedtmule, for første gang i sit liv, mareridt – endog et ganske frygteligt et slagsen, der er fyldt med uhyggelige monstre. Men som vi ved, så har Fedtmule sine helt egne og ganske geniale måder at løse problemer på, og i dette tilfælde bliver nattens monstre da også jaget på flugt … med slik!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 43 – 2014 Anders And & Co. 45 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Græskarinvasion (Anders And)
Historie: Per-Erik Hedman / Tegninger: Rodriques / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
2 – Narret (Du gådeste)
Historie: Mette Hald / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
3 – Heksedysten (Hexia de Trick)
Historie & tegninger: Bas Heymans  / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Så er der serveret (Pluto)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Angel / Oversættelse: Maya Åstrup
5 – I hemmelig tjeneste (Anders And)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – En stille superhelt (Georg Gearløs)
Historie: Olaf Moriaty Solstrand / Tegninger: Noel Van Horn / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
7 – Robotvagten (Onkel Joakim)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: Jan- Roman Pikula / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Den perfekte mand (Hexia de Trick)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Marco Rota / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
9 – Monsterguf (Fedtmule)
Historie: Evert Geradts / Tegninger: José Anotonio González & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 44 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 44
Udgivelsesdato: 30. oktober
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Francisco Rodriguez Peinado
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.