Anders And & Co. nr. 51 & 52 – 2014

Årets sidste Anders And & Co. er et korpulent dobbeltnummer på 100 sider, der står i julens tegn. Udover de to sidste dele i Arild Midthuns Juletoget, byder nummeret blandt andet også på Carl Barks-klassikeren Det Forgyldte Juletræ, Paul Murrys Tidlig jul og Al Hubbards Vaks-historie En gavmild hvalp. Klassisk Disney hører julen til – go’ læsning og go’ jul!

I Anders And-historien Julekatastrofen er selveste Julemanden forsvundet, og julen er desværre blevet aflyst. Derfor rejser Rip, Rap, Rup og Anders til Grønland – på opfordring af onkel Joakim, der har penge i klemme – for at undersøge, hvad der er hændt Julemanden.

Hvem har stjålet madpakkerne, som de venlige nisser har pakket til Anders og ungerne? Det er gåden i Du gådeste-historien Frokosttyven. Rip, Rap & Rup mistænker straks deres onkel… men det er en helt anden, der står bag.

Mickey får Ubudne gæster, der raserer hans ellers så fine og juleklare hjem. Det betyder, at han får ekstra travlt med at få det hele klart igen, inden Minnie, Nora, Klaus og Fedtmule kommer til julefest. Heldigvis får han en hjælpende hånd, så der er både fest, mad og juleglæde trods det kaos, som de ubudne gæst efterlod.

I anden del af Juletoget gør Bjørne-banden alt hvad de kan for at kapre toget, inden det når sølvminebyen Malmstrup. Heldigvis er Anders, onkel Joakim og – ikke mindst – ungerne snarrådige, og banditterne har det ikke let. Når toget mon frem med gaver og mad? Læs afslutningen til sidst i dette nummer.

Det er ikke så tit, at Max Måge, der er en relativ ny indbygger i Andeby, gør sin entre i Anders And & Co. Men i dette nummer er han igen ved at gøre stakkels Rottosen skør! Rottosens chef forlanger, at lømlen Max skal fanges. Det bliver en opgave, der naturligvis ikke er let at løse… for Max er snu og hurtig.

I ensideshistorien En gavmild hvalp viser Vaks, at han er i besiddelse af den helt rette julestemning, da han på flot vis donerer et af sine kødben til dem i nød.

Dette nummers bedste historie må være Carl Barks-klassikeren Det Forgyldte Juletræ, hvor Anders og ungerne tager kampen op mod en fæl heks, der er alt andet end glad for julen og juletræer. Det bliver en hidsig kamp med næb og kløer, men til sidst må heksen sande, at hun har fundet sine baneænder – naturligvis!

I Anders And-historien En umulig opgave forsøger Anders endnu en gang at kæmpe mod fætter Højbens ulidelige held. Man skulle tro, at Anders efterhånden var blevet klogere, og selvom han ér ihærdig i forsøget på at vinde en million kroner, så bliver det – som altid! – heldet og ikke arbejdsomheden, der sejrer.

Hvordan skal et juletræ tage sig ud? I Carl Barks’ Det Forgyldte Juletræ skal det – ifølge Rip, Rap & Rup – være forgyldt, men i Bas Heymans Joakim von and-historie Juletræet skal det være lavet af grønne, knitrende pengesedler. Ikke at onkel Joakim ville have noget imod Rip, Rap & Rup-udgaven, naturligvis.

Anders er (vanen tro) på glatis i Andersine-historien Mode og mad. Ikke blot kloger han sig på mode, han håner endog Andersine for ikke at have en varieret garderobe. Anders selv er jo ikke just kendt for at være et stilikon med velspækkede og ditto velassorterede klædeskabe, der bugner af modetøj. Nej, han har oftest sit matrostøj på. Nå, men den kære Anders ender da også i lidt af en kattepine til sidst… det plejer han jo også.

Selvom julen ikke burde være så materiel og kapitalistisk, så er det et faktum, at netop december måned er en svulstig forbrugsfest, hvor forretningerne har kronede dage. Og i Anders And-historien Lidt for smart har det nyåbnede butikscenter Supersmart fundet en alt andet end charmerende måde at kapre kunder fra andre butikker. Heldigvis er hverken Anders eller Rip, Rap & Rup lette at snøre, og de ikke blot gennemskuer de skumle metoder, de får også sat en stopper for dem.

Det er også blevet jul i Mouseton, hvor Mickey Mouse og nevøerne Mik & Mak bor. I Paul Murry-historien Tidlig jul forsøger Mickey efter bedste evne at gemme julegaverne for Mik & Mak – og det gør han i et gammelt, forfaldent hus, hvor det spøger. Eller gør det? Læs historien og find ud af, hvordan Mickey bliver snydt af et par kattekillinger i klaverspillende baseballhandsker.

Så er vi nået til tredje og sidste del af Juletoget, og Bjørne-banden har endnu ikke opgivet deres uærlige og uhæderlige forsøg på at komme ombord og stjæle den last, der er tiltænkt de indesneede indbyggere i sølvminebyen Malmstrup. Og selvom banditterne på deres snescootere er yderst ihærdige, så lykkedes det dem ikke at spolere julen for børnene i  den isolerede by. Alt sammen takket være Anders, der i sidste øjeblik hiver en brillant idé ud af ærmet.

Dette nummer afsluttes med Du gådeste-historien Kat og mus. Minnies killing Millie er forsvundet, og derfor har hun ringet til mesterdetektiven Mickey. Han gør da også sit ypperste for at finde den, men før han når så vidt, dukker den op af sig selv. Men hvor var den henne? Måske du kan løse gåden om den forsvundne Millie?

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 50 – 2014 Anders And & Co. 1 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Julekatastrofen (Anders And)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Rodriques / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
2 – Frokosttyven (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
3 – Ubudne gæster (Mickey Mouse)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: José Antonio Gonzalez / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Juletoget: Del 2 af 3 (Anders And)
Historie: Knut Nærum & Tormod Løkling / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
5 – Beskedne ønsker (Anders And)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
6 – Taget ved næsen (Max Måge)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Wanda Gattino / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – Det forgyldte juletræ (Anders And)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
8 – En umulig opgave (Anders And)
Historie: Don Markstein / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
9 – Juletræet (Onkel Joakim)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Bas Heymans / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
10 – Mode og mad (Andersine And)
Historie: Sarah Kinney / Tegninger: Daniel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
11- Lidt for smart (Anders And)
Historie: Pat & Carol McGreal / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
12 – Tidlig jul (Mickey Mouse)
Historie: Ikke oplyst! Tegninger: Paul Murry /Oversættelse: Maya Åstrup
13 – Juletoget: Del 3 af 3 (Anders And)
Historie: Knut Nærum & Tormod Løkling / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
14 – Kat og mus (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen

Anders And & Co. nr. 51 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 51 & 52
Udgivelsesdato: 18. december
Pris: 40,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 100
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Fernando Güell
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.