Anders And Ekstra nr. 3 – 2014

Anders And Ekstra nr. 3 byder på 6 historier, der ikke blot tager læseren med ud i rummet, på bjergbestigning og løfter sløret for en forbandelse, men som også viser, at der er en grænse for morskab, godt naboskab og at man ikke skal finde sig i at blive duplikeret. Der ér grænser, trods alt!

Don Rosa er en mester! Og ja, jeg ved godt, at der er rigtig mange fanatiske fans af Carl Barks, der ikke kan se det store i netop denne andetegner- og fortæller. De første tre historier i dette nummer er Rosa-historier, og vi stævner ud med den lille gaghistorie Tom Tank.

I Anders And-historien Tom Tank er Anders på drømmerejse i det ydre rum med Rip, Rap & Rup, da de på en gold planet løber tør for brændstof. Nu er gode råd dyre, men heldigvis er de grønspættekvikke unger hurtige til at finde en løsning. Bemærk i øvrigt nummeret på raketten. Det er samme nummer som Anders’ bil. Den slags små referencer er Don Rosa god til og glad for.

Og hvis man er glad for at gå på reference-jagt i en Don Rosa-historie, så skal man se nærmere på den femte rude på side 5 i Onkel Joakim-fortællingen Skatten på bjerget – hvem er det lige, der hænger med hovedet nedad øverst i flagermusflokken?

I Nostrildamus’ forbandelse drager Anders og Onkel Joakim af sted til det maleriske Frankrig for at finde Nostrildamus’ magiske medaljon, der giver bæreren af medaljonen synske evner. Det bliver et eventyr af den slags, hvor stakkels Anders kommer til at løbe for livet hele tiden.

Mickey Mouse-historien Hæsblæsende morskab viser os, at det nogen gange også kan gå for stærkt. Da Mickey beslutter sig for at holde weekend i “et aktivt bofællesskab” (gys!) havde han ikke regnet med, at de øvrige gæster ville opføre sig som koffeindopede adrenalinjunkier, der ikke har ro i røven eller sjælen. Der er fuld fart over feltet fra allerede fra ankomsten, og Mickey bliver hurtigt kørt træt af sine nye ADHD-venner, der i al deres hektiske travlhed hurtigt blive småtrættende og irriterende – også for nærværende læser, i øvrigt!

I Anders And-historien Den gode nabo vil Anders vise sig fra sin absolut bedste og mest velvillige og hjælpsomme side, da han får en ny nabo. Desværre viser det sig hurtigt, at Anders’ imødekommenhed giver bagslag, da naboen  Tallula tvinger ham ud i en sund livsstil med motion og helsekost. Fætter Vims må på banen som redningsmand, men planen er ikke tænkt ordentligt i gennem – det plejer den ikke at være, når det er Anders, der har udtænkt den.

Hæftets sidste historie – Uforlignelig hjælper – viser os, at der kun er plads til én original – og at kopier ikke er en god ting! Onkel Joakims trofaste sekretær Frøken Rappesen er på ferie, og Joakim har brug for en vikar – men ingen kan bruges, ingen er god nok. Så han beder Georg Gearløs om hjælp, der laver en kopi af Lille Hjælper, da denne viste sig at være en fortrinlig og arbejdsom sekretær. At Lille Hjælper skal duplikeres er naturligvis ikke noget, han sætter pris på, og den lille metalmand udtænker straks en djævelsk plan…

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk.

Anders And Ekstra 2 – 2014 Anders And Ekstra 4 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Tom Tank (Anders And)
Historie: Gary Leach / Tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Thomas Schrøder
2 – Skatten på bjerget (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Yanne Reich
3 – Nostrildamus’ forbandelse (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Yanne Reich
4 – Hæsblæsende morskab (Mickey Mouse)
Historie: Stefan Petrucha / Tegninger: Angel / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
5 – Den gode nabo (Anders And)
Historie: Stefan Petrucha / Tegninger: Millet / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
6 – Uforlignelig hjælper (Georg Gearløs)
Historie: Pat & Carol McGreal / Tegninger: Esteban / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand

Anders And Ekstra - 3 (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 3
Dato: 31. marts
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.