Anders And Ekstra nr. 7 – 2014

Er der noget bedre end at sidde ude i sommersolen og læse om alle de eventyr, indbyggerne i Andeby kommer ud for? Nej, vel? Og nu er det spritnye nummer af Anders And Ekstra på gaden – lige til liggestolen, hængekøjen eller hyggetæppet på græsplænen.  

Vi er nået til årets syvende nummer, og det er igen Don Rosa, der er i centrum. Ud af de syv historier i hæftet, er de første fire helliget Don Rosa. Rene Don Rosa-historier er de dog ikke alle, da Rosa i de to første, der er er skrevet af hollandske andeforfattere, “kun” står bag tegningerne. Og i den korte DuckTales-historie, har han skrevet historien, men ikke tegnet.

I Andersine-historien Alskens aftaler har Andersine kvajet sig – hun har lavet aftaler med både Anders, Højben, Onkel Joakim, Bedstemor And og Klara Kluk på én og samme dag. Hun er glemsom, endog meget glemsom, som slutningen viser. I øvrigt var Don Rosa ikke glad for at tegne Klara Kluk, der (i følge Rosa) ikke er med i den store, forkromede andeby-kanon.

I Gaverne der gik i fisk får Anders og hans nevøer en lektion i at opføre sig uselvisk. Andersine stikker dem en halvtredser og beder dem om at bruge dem på gaver. Rip, Rap og Rup skal købe en gave til deres onkel, og Anders skal købe en gave til sine nevøer. Det burde være ligetil, men der kommer naturligvis nogle hindringer i vejen – ikke mindst den misundelsesværdigt heldige Fætter Højben krydser Anders’ vej.

Favorithistorien i dette nummer er Don Rosas Det forheksede sølvfad, hvor Rosa har stået for såvel historie som tegninger. Den ti sider lange Onkel Joakim-historie er spækket med sjove og skæve indfald, der kendetegner Rosa – for eksempel en anderumpe, der struttende stikker gennem et sølvfad. Jo, du læste rigtigt… en anderumpe!

Sagen er nemlig den, at Hexia de Trick, den udspekulerede heks, har sendt et magisk sølvfald til Onkel Joakim. Fadet er fra Joakims “største fan” og skal (ifølge selvsamme “fan”) bruges til at udstille hans kære lykkemønt, 25-øren. Hvad hverken Anders eller Joakim på dette tidspunkt ved er dog, at fadet er en portal til Hexias tryllebod, der ligger på Vesuvios stejle skråninger. Så alt, hvad der placeres på fadet, 25-øre, anderumpe osv., ryger fluks til Vesuvio og i hænderne (eller hovedet, ahem!) på Hexia.

Det er en historie, der kører af sted med 100 km. i timen, og det ene skøre og latterfremkaldende indfald afløser det andet. Ikke mindst Anders er årsag til ikke så få grin og træk på smilebåndet, når han igen og igen er ufrivilligt morsom. Selvom Rosa er notorisk selvkritisk, så er dette en rigtig morsom historie, der fungerer godt. Det forheksede sølvfad er i øvrigt med i første boks af Don Rosas samlede værker, hvor den tager sig godt ud i stort albumformat.

I den korte DuckTales-historie En forhistorisk historie, er det igen Hexia, der er på spil. Hun er ude efter lykkemønten, men må naturligvis se sig slået til sidst. Trods dinosaurusser!

I Anders And-histoiren Asfaltjunglen har Anders fundet et job, han er rigtig god til. Han kører turistbus og har specialiseret sig i at vise turister rundt i Andebys forbryderkvarter – hvilket forbryderne ikke synes om, da han har det med at afsløre dem og bringe dem til fald. Ved uheld, naturligvis.

Mickey Mouse-historien Benny Bandits hævn er også en forbryderhistorie! Benny Bandit, der er endt i fængsel pga. Mickey, er blevet prøveløsladt – og det eneste, han tænker på, er hævn! Det kommer dog ikke til at gå efter Bennys plan, og man forstår godt, når man når slutningen, at han igen og igen ender i fængsel. For heldig, ja det er han i hvert fald ikke.

I dette nummers sidste historie, Anders And-historien Den klogeste familie, vil Rip, Rap og Rup deltage i tv-quizzen Den klogeste familie – men helst uden Anders, for han er ikke så … øh … klog. Men Anders vil naturligvis gerne hjælpe, og da han har en fast tro på sine egne evner, så melder han sin naturligvis på banen som støtte. Det giver de tre grønspættekloge nevøer sved på panderne, da de er fast overbeviste om, at han kommer til at ødelægge deres deltagelse i quizzen og derimod deres mulighed for at vinde – og man kan jo ikke fortænke dem i at være en smule nervøse, vel?

Alle lydord i dette nummer er udført af Mette Ehlers, og hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk

Anders And Ekstra 6 – 2014 Anders And Ekstra 8 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Alskens aftaler (Andersine)
Historie: Ruud Straatman / Tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Niels Søndergaard
2 – Gaverne der gik i fisk (Anders And)
Historie: Arno Buitink / Tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Thomas Schrøder
3 – Det forheksede sølvfad (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Thomas Schrøder
4 – En forhistorisk historie (DuckTales)
Historie: Don Rosa / Tegninger: Cosme Quartieri & Robert Bat / Oversættelse: Thomas Schrøder
5 – Asfaltjunglen (Anders And)
Historie: Per Hedman / Tegninger: Massaroli / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
6 – Benny Bandits hævn (Mickey Mouse)
Historie: Don Markstein / Tegninger: Xavi / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
7 – Den klogeste familie (Anders And)
Historie: Gail Renard & Peter Snejbjerg / Tegninger: Estéban / Oversættelse Anne-Maria Sigbrand

Anders And Ekstra - 7 (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 7
Dato: 28. juli
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.