Anders And Ekstra nr. 9 – 2014

Det er ingen hemmelighed, at jeg sætter stor pris på Don Rosa. Læs blot min anmeldelse af første boks i Don Rosas Samlede Værker, hvis du vil have syn for sagen. Derfor er det også glædeligt, når Anders And Ekstra disker op med Rosa-historier! Og i Nummer 9 er der hele tre af slagsen – endog en af mine favoritter.

I alt byder septembers nummer på 5 historier, og den første er Don Rosas Anders And-historie Bunden er nået. Onkel Joakim har besluttet sig for, at de nederste møntlag i pengetanken trænger til at blive luftet, så de ikke ligger og mugner, og denne opgave påtager Anders sig, da han har luret, at de mest værdifulde mønter ligger i bunden. Men da et pengeskred begraver Anders, ser det ikke så lyst ud for vores møntpudser.

An(d)lægsgartneren er, udover at være en såkaldt eksperthistorie, også min favorit i dette nummer. Anders har fundet ud af, at han besidder uovertrufne evner som gartner, og han er derfor efterspurgt blandt alle Andebys notabiliteter. Desværre er det jo sådan med disse eksperthistorier, at selvom man ønsker Anders alt det bedste, så ender det altid galt – og denne historie er ikke en undtagelse, desværre! Der er masser af vaskeægte Don Rosa-humor i historien, og jeg kan (selvom jeg har læst historien mange gange) stadig grine af den dovne kat, der pludselig vågner op til dåd.

Dette nummers tredje og sidste Don Rosa-historie er den semilange Anders And-historie Da tiden stod stille. Igen er Anders på arbejde i sin uhyggeligt rige onkels pengetank, da han pludselig – blandt alle mønterne og sedlerne – spotter den fæle Bjørne-bande, der er i færd med at rane til sig! Men vupti… så er de væk igen.  Det viser sig, at tyvebanden har stjålet et stopur fra Georg Gearløs, der kan stoppe tiden. Ja, stoppe tiden! Så nu får ænderne travlt, for banden skal naturligvis stoppes, inden de stikker af med hele onkel Joakims formue. Også denne historie byder på masser af morsomme momenter og situationer, som kun Don Rosa kan tegne og skrive.

Vaks er måske ikke højeste mode blandt Disneys karakterer for tiden, men jeg har altid holdt af ham, og Disney-udgivelsen Vaks, der blev udgivet fra 1967 til 1984, genlæser jeg stadig jævnligt. I dette nummer er han aktuel med historien Abekattestreger. Historien, der er tegnet af den amerikanske Vaks-tegner Al Hubbard, handler om lirekasseaben Jasper, der stikker af fra sin ejer for at besøge noget familie i den lokale zoologiske have. Vaks er i den henseende meget behjælpelig, og Jasper finder frem til familien. Men frem for at komme tilbage fra familiebesøget som lovet, sender Jasper sin noget større fætter Bimmer, der skal vikariere for ham – og det afføder chok, på chok, på chok!

Den sidste historie i dette nummer er Mickey Mouse-historien Besat af en gokart. Både når han er vågen og når han sover, hjemsøges Mickey af minderne om en rød gokart. Han kan ikke få den ud af hovedet, og opsøger derfor en læge, der hypnotiserer ham. Det viser sig, at den røde gokart er et barndomsminde, og at Mickey under en dristig nedkørsel forliste med den. Nu skal Mickey, for at slippe af med minderne, køre ned ad den samme bakke, han drønede ned ad som ung mus – og forhåbentligt blive kureret for hjemsøgende minde.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk

Anders And Ekstra 8 – 2014 Anders And Ekstra 10 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Bunden er nået (Anders And)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Yanne Reich
2 – An(d)lægsgartneren (Anders And)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Thomas Schrøder
3 – Da tiden stod stille (Anders And)
Historie & tegninger: Don Rosa / Oversættelse: Thomas Schrøder
4 – Abekattestreger (Vaks)
Tegninger: Al Hubbard / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
5 – Besat af en gokart (Mickey Mouse)
Historie: Stefan Petrucha / Tegninger: David / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand

Anders And Ekstra - 9 (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 9
Dato: 29. september
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.