ANMELDELSE: “Are You Scared?”

Are You Scared? Nej, fristes man til at svare, når man har set Andy Hurst’ brutalt elendige horrorfilm.

Are You Scared placerer sig i rækken af de idéforladte kopifilm, der kom i kølvandet på den noget mere gennemtænkte Saw. En film, der hurtigt blev til en serie, og som nu i rivende hast er i gang med ikke kun at skrive filmhistorie som værende den hurtigst voksende filmserie med én produktion pr. år siden 2004, men som også i den grad er i færd med at udvande sig selv. Ikke desto mindre er alle fire film i serien om den gale Jigsaw (en femte rammer biografernes mørke til november) at opfatte som genistreger, ja mesterværker, i sammenligning med Are You Scared?

Normalt er 76 minutter ikke lang tid, når man befinder sig i spillefilms-regi, men hvert eneste af de 76 minutter, som Are You Scared? varer, er en hurdle at få overstået.

Filmens udgangspunkt er seks personers desperate forsøg på at overleve. De er blevet bedøvet, kidnappet og efterladt i et isoleret fabrikskompleks, hvor en galsindet – og vansiret – psykopat iscenesætter sin egen syge film.

I starten er de overbeviste om, at de deltager i et reality-show, som de havde ansøgt om at blive deltagere i. Men langsomt dæmrer det for dem, at de er i en alvorlig knibe. En knibe, som de næppe slipper levende ud af.

Én efter én må de lade livet på de mest bestialske faconer, indtil gruppen er reduceret til blot et enkelt individ, der – uden at vide det – er selve problemets kerne og årsagen til, at psykopaten lader hånt om liv og med glæde tager det.

På dvd’ens cover står der, at en anmelder fra onlinemagasinet Slasherpool ikke havde luret slutningens twist. Det forstår jeg ikke! Enten er personen faldet i søvn under filmen – hvilket er forståeligt og endog tilrådeligt – eller også er vedkommende ikke den skarpeste forskærerkniv i skuffen.

Are You Scared? er – simpelt og ufatteligt enkelt – et makværk af en film, der bør undgås af enhver, der ikke vil udsætte sig selv for en på alle planer dilettantisk udført horrorfortælling.