ANMELDELSE: “Astonishing X-Men: De Farlige”

Andet bind i Joss Whedons relancering af X-Men – Astonishing X-Men: De Farlige – fra G. Floy Studio indlemmer enkeltnumrene fra hæfte syv til tolv. Her løber – vanen tro – de stolte superhelte ind i problemer og en modstander så stærk, at de alle får deres sag for.

Som det første bind i serien er også dette lanceret i et lækkert hardbackformat, der danner en gedigen ramme for tegneseriens smukt farvelagte tegninger. Tegningerne er en veritabel fryd for øjet, der står i smukke og klare farver. Således indfanges og bjergtages man af såvel tegneseriens æstetiske og visuelle form, som selve fortællingen, der fra første til sidste side skaber en intens dynamik.

Da vi i sidste bind forlod Xavier Instituttet, havde superheltene netop forhindret rumvæsnet Ord i at virkeliggøre sine planer om at “kurere” alle mutanter med en “kur”, der skulle gøre mutanter til almindelige mennesker. En af de studerende på Xavier Instituttet nåede at blive udsat for kurens “helbredende” virkning, og det er her, at bind to tager sin begyndelse.

Et tragisk dødsfald på Xavier Instituttet. Et monsters fremtoning fra jordens dyb. Tilsynekomsten af De Fantastiske Fire. En infiltrering af Instituttet. En for længst glemt og begravet fjende, der laver ravage. En noget nær uovervindelig modstander, der gør sin entré samt professor Xaviers tilbagevenden er blot nogle af de hændelser, vi støder på i nærværende bind – så der er fart over feltet!

Professor Xavier gemmer på en hemmelighed. En hemmelighed, der har været indespærret på Instituttet, og som nu har genereret nok kræfter til at kunne løsrive sig fra sit fangenskab og skabe furore og ravage, da den en efter en tager kampen op mod X-mændene (og kvinderne, naturligvis). Nu gælder det om at kunne stå sammen og råbe fælles front – hvilket i øvrigt er et gennemgående motiv for de i dette bind sammenføjede seks hæfter.

Men er det kun Xavier, der bærer på tunge hemmeligheder, der kan få alvorlige konsekvenser for gruppen? Det antydes, at der måske har sneget sig en spion ind i deres fasttømrede midte, der følger sin egen dagsorden. Hvem det er, ja det ved de, der allerede har læst de to udgivne bind. For dem, der endnu har serien til gode, skal det ikke afsløres her, hvem der muligvis – og kun muligvis – ikke spiller med åbne kort!

Og hvem er Hellfire, der stikker snuden frem på sidste side? Ja, hvis jeg ikke tager fejl, så får vi svaret i seriens to kommende bind, der ifølge G. Floy Studios hjemmeside henholdsvis lanceres i juli og november måned i år. Jeg kan kun anspore folk til at få fat i de udgivne bind, så man er klar, når de to kommende udgives senere på året.