ANMELDELSE: “Astonishing X-Men: De splittede”

Så er der igen godt nyt fra G. Floy Studio. Astonishing X-Men: De splittede (bind tre i serien) er nu i al sin smukke helhed kommet i handlen. 152 farverige sider spækket med sprængfarlig og actionmættet superhelteunderholdning, der serveres i en (som vi også kender det fra de to forrige udgivelser) lækker hardcoverindbinding, giver fuld valuta for pengene.

Det var en noget nervepirrende og neglebidende cliffhanger-slutning, vi i forrige bind (Astonishing X-Men: De farlige) blev udsat for. Så hvis man vil vide, hvem den nye Hellfire Club er, så er der ikke andet for end at investere i Astonishing X-Men: De splittede, der opsamler enkeltnumrene #13-18 af Joss Whedons og John Cassadays elegante fortolkning af Marvels klassiske X-Men-serie.

Der er knald på i dette bind, hvor den nye Hellfire Club – sammen med rumvæsnet Ord – gør livet svært for de stolte X-Men (og kvinder) på Xavier Instituttet, der endnu engang må se sig infiltreret af superskurke. Ord – der er undsluppet sit fangenskab – forsøger at overbevise S.W.O.R.D. (Sentient Worlds Observation and Response Department) om, at dennes verden vil blive tilintetgjort af en mutant – en X-Man.

Så da muligheden byder sig, flygter Ord mod Xavier Instituttet, der er under belejring af de fire Hellfire Club-medlemmer – Cassandra Nova (en parasitisk livsform), Sebastian Shaw (der får sin styrke via kinetisk energi), Nagasonic Teenage Warhead (en prækognitiv telepat) samt The White Queen, hvis sande jeg (for nye læseres skyld) ikke skal afsløres her.

Flere af de garvede X-Men er blevet pacificeret (Wolverine er blevet blid som et lam og Beast er kommet i ufrivillig kontakt med sit dyriske jeg), så de unge studerende ved Xavier Instituttet skal stå distancen og vise, at de er værdige til titlen som X-Men. Ikke just en let sag, når selv de garvede X-Men lader sig styre mentalt af de manipulerende superskurke, der trækker et spor af kaos efter sig.

Det viser sig, at det er Cassandra Nova, der trækker i trådene – hvilket Kitty Pride får at føle, da Nova trænger ind i hendes hjerne og styrer hende mentalt. Et brutalt opgør sættes i gang, og X-Men er trængt i defensiven af en magt, der lader til at kunne knuse dem. Om dette vil ske, ja det giver dette bind ikke svar på. For – som det også gjorde sig gældende for Astonishing X-Men: De farlige – så bliver vi til slut præsenteret for en gedigen cliffhanger, der nok skal kunne holde spændingen i kog indtil G. Floy Studio lancerer fjerde bind til november.

Det er en nydelse at læse sig igennem Astonishing X-Men. Ikke kun er den forfattet genialt af Whedon, den er også tegnet og farvelagt så eminent, at man nyder side efter side efter side. John Cassadays flotte og minutiøse streg skaber et suverænt og detaljerigt X-Men-univers, der blot fremhæves yderligere af de klare og sprudlende farver, der i alle bindene er varetaget af farvelæggeren Laura Martin.

Så hvis man i almindelighed er fan af Marvel (og i særdeleshed af X-Men) så må denne lækre udgivelse (og de øvrige, naturligvis) ikke mangle i samlingen. Den er – med andre ord – et must!

Jeg vil i øvrigt opfodre læserne af denne anmeldelse til at besøge G. Floy Studios hjemmeside, hvor man kan orientere sig i de mange udgivelser, forlaget har lanceret eller i den nære fremtid kommer til at lancere.