ANMELDELSE: “Star Wars Art: Illustration”

A long time ago in a galaxy far, far away…

Forlaget Abrams er kendt for deres gedigne “Star Wars”-bøger, der gransker den galakse, vi lærte at kende tilbage i 1977. Det er blevet til mange bøger, og især deres “Star Wars Art”-serie bør med rette finde hjem til ens hylder. Her skal vi se nærmere på en bog, der hylder de kunstnere, der har været med til at sætte deres helt eget præg på det omfangsrige “Star Wars”-univers.

“Star Wars Art: Illustration” er en flot hardbackudgivelse på 176 sider, der måler 31×28 centimeter og som indeholder et overflødighedshorn af illustrationer – kendte såvel som mindre kendte – der har været med til at sælge og markedsføre den serie af film, der hører til blandt filmhistoriens mest berømte, feterede, diskuterede og elskede.

“Star Wars Art: Illustration” kan købes hos SAXO.com: KLIK


Star Wars Art Illustration - Abrams - Film - Filmbøger - Star Wars - Plusbog.dk - Anmeldelse - Fiktion & Kultur - Bøger (0)

Det var et langt eventyr, der tog sin begyndelse i 1977, da George Lucas sendte “Star Wars” i biograferne. På det tidspunkt havde Lucas næppe gjort sig den tanke, at galakseuniverset ville leve i bedste velgående 42 år efter dets fødsel. Men det gør det.

I dag hører “Star Wars”-franchisen til blandt de mest populære filmserier, der er blevet fostret i og af Hollywood. Det er en filmserie, der har været med til at omforme studiesystemet, som har medvirket til fødslen af blockbuster-begrebet og som i dag er blevet et fænomen, der transcenderer mediegrænser.

I dag er “Star Wars” ikke udelukkende film, men også animerede tv-serier, live action-serier, skønlitteratur, tegneserier, computerspil, merchandise og legetøj, et cosplay-fænomen, bræt- og rollespil og meget, meget andet. Det er et univers, der hele tiden udvikler sig, og hvis man gerne vil blive klogere på fænomenet, så er der gennem tiden blevet udgivet ikke så få faglitterære titler, der tager det under kærlig behandling.

Star Wars Art Illustration - Abrams - Film - Filmbøger - Star Wars - Plusbog.dk - Anmeldelse - Fiktion & Kultur - Bøger (1) - 3Star Wars Art Illustration - Abrams - Film - Filmbøger - Star Wars - Plusbog.dk - Anmeldelse - Fiktion & Kultur - Bøger (4)

We’ve gathered original artworks across the spectrum of licensing, representing the best work from Star Wars products of all shapes and sizes.
– Eric Klopfer, redaktør hos Abrams Books.

“Star Wars Art: Illustration” er den tredje bog i serien “Star Wars Art”, og bogen byder på en lang række fantastiske, sjældne, fantasifulde og herlige illustrationer og kunstværker, som er samlet og kurateret til bogen af George Lucas selv.

Der er et overflødighedshorn af smukke kunstværker, der ikke tidligere har været trykt i bogform, og som derfor bringes for første gang nogensinde. Alene det gør bogen til en nødvendighed for alle, der interesserer sig for “Star Wars”-universet!

Star Wars Art Illustration - Abrams - Film - Filmbøger - Star Wars - Plusbog.dk - Anmeldelse - Fiktion & Kultur - Bøger (1) - 2Star Wars Art Illustration - Abrams - Film - Filmbøger - Star Wars - Plusbog.dk - Anmeldelse - Fiktion & Kultur - Bøger (1) - 1

“Star Wars Art: Illustration” undersøger den brede palette af stilarter, som et hav af forskellige kunstnere har udvidet galaksen med.

Vi bliver blandt andet introduceret for kunst af ikoner som Mark Chiarello, Dave Dorman, Hugh Fleming, Tim og Greg Hildebrandt, Ralph McQuarrie, Jon J. Muth, Tsuneo Sanda, Drew Struzan, Jerry Vanderstelt, Christian Waggoner og mange, mange andre!

Forsideillustrationen er i øvrigt skabt af Jerry Vanderstelt, og den bærer titlen “Luminous Being”. Det fine maleri, der forstiller en eftertænksom Yoda, danner afsæt for et samlekort, der blev skabt til en Topps-serie i 2011. Smukt, det er!

“Star Wars Art: Illustration” kan købes hos SAXO.com: KLIK

36 - Star Wars Art Illustration - Star Wars - Bog - Roman - Cover - Fiktion & Kultur - Plusbog.dk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.