“Antichrist” på Blu-ray 19. november

Antichrist_BD_packshot_salgJeg nåede aldrig at få set Lars von Tries stærkt omtalte og -diskuterede giraf, da den gik i biograferne. Derfor har jeg skrevet mig den 19. november bag øret, for der udkommer auteurens værk på Blu-ray og dvd fra SF-Film.

Jeg har altid beundret von Trier for sit filmiske mod. Han tør at beskæftige sig med mediet – med kunstarten – intellektuelt. Han laver film, som han finder interessante, han lefler ikke for mængden og han er den eneste danske filminstruktør, der tør bruge mediet til andet end hul underholdning. Han går sine egne – aldrig forudsigelige – veje, hvilket gør ham til dén instruktør, der pt. vejer tungest herhjemme.

At folk (ofte allerede ved navns nævnelse) afskriver von Triers film som uinteressante, uforståelige, prætentiøse og kultursnobbede, beror nok mest på, at man – og det ikke med rette – opfatter von Trier som en kunstsnob. At han ikke nødvendigvis skaber let filmkunst, det er korrekt. Han skaber tung filmkunst, der kræver dage at fordøje, dage at forstå. Jeg ser allerede nu frem til den 19. november, hvor Triers “Antichrist” udkommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.