Både Walt Disney & Warner Brothers har annonceret Junglebogs-projekter

I 1994 kastede Disney sig over Rudyard Kiplings fortællinger om jungledrengen Mowglis eventyr. Det var blevet tid en live action-filmatisering af The Jungle Book, der ikke var blevet filmatiseret siden Sabu spillede rollen som Mowgli i Zoltan Kordas langt bedre udgave fra 1942. Det er i øvrigt Sabu, der pryder billedet ovenfor.

Det var Stephen Sommers, der varetog instruktionen for Disney, og det var Jason Scott Lee, der spillede Mowgli. Filmen er, mildt sagt, horribel. Men når den sammenlignes med de to film, Disney sendte af sted i kølvandet på den første, nemlig The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo (1997) og straight to video-filmen The Jungle Book: Mowgli’s Story (1998), så fremstår den som et mesterværk.

The Jungle Book - 3 dvd'er

Men nu er der to nye film i støbeskeen, da både Warner og Disney har annoncereret, at de igen vil vække Kiplings historier til live på det store lærred. Ingen af mastodontstudierne har dog offentliggjort nærmere detaljer omkring projekterne, og der er hverken blevet knyttet skuespillere eller instruktører på de respektive film endnu. Dog oplyser Totalfilm.com, at det er Steve Kloves, der skriver manuskriptet for Warner, og at Justin Marks er blevet hyret af Disney til at skrive deres udgave af The Jungle Book.

The Jungle Book (1967)

Imens vi venter på de to nye udgaver, skal vi altså rejse 71 år tilbage i filmhistorien, hvis vi vil se en fornuftig live action-filmatisering … eller blot vælge Disneys animerede udgave fra 1967, der jo er mesterligt underholdende og flot, men hvor Kiplings ånd glimrer ved sit fravær.

Læs mere hos Total Film: KLIK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.