BOGNYT: “Bertram og Buller – Ballade ombord”

Den 3. juni udgiver forlaget Carlsen Lotte Nybos “Betram og Buller – Ballade ombord”.

Historien om Bertram og Buller er en hæsblæsende krimikomedie for de 7-10-årige fortalt i ord, billeder og tegneseriesekvenser.


Tvillingerne Bertram og Buller skal på ferie hos farmor på Bornholm, og mor har tænkt sig at køre dem derover. Men sort uheld tvinger brødrene til at tage rattet i mors bil og selv køre ombord på Bornholmerbåden.

Det går ikke så godt, og én ulykke kommer sjældent alene. Snart render tvillingerne ind i en snu juveltyv, en skrap kaptajn og en kamphund med dårlig mave. Der bliver ballade ombord, og spørgsmålet er, om Bertram og Buller kommer sikkert til Bornholm – og om de får fanget juveltyven undervejs?

Jeg skrev bogen om Bertram og Buller, fordi jeg havde kæmpe lyst til at lave en stor, fed, sjov og spændende roman-agtig oplevelse for børn,” siger Lotte Nybo: “Jeg håber, at de mange illustrationer gøre det muligt for dem selv at læse bogen efter den første gang højtlæsning. Sådan en slags ‘Barnets første roman’.

Fakta om bogen:

Titel: Bertram og Buller – ballade om bord
Forfatter og illustrator: Lotte Nybo
Omfang: 168 sider
Pris: 249,95 kr.
Udkommer: 3. juni 2021


Foto: Sofie Keller

Lotte Nybo (f. 1953) er forfatter og illustrator. Hun har både læst nordisk filologi og er uddannet tegner og grafiker fra Danmarks Designskole. Lotte Nybo har skrevet og illustreret mange børnebøger i tidens løb.