BOGNYT: “Et forjættet land” af Barack Obama

I går udkom første bind af Barack Obamas erindringer fra årene i Det Hvide Hus hos Lindhardt & Ringhof. “Et forjættet land” udkommer simultant på 25 sprog verden over, så der er stor chance for, at den politiske biografi – der er lidt af en sværvægter på 896 sider i hardback – kommer til at ligger under mange juletræer i år.

“Et forjættet land” kan købes hos SAXO: KLIK


ET FORJÆTTET LAND bliver udgivet på dansk af forlaget Lindhardt og Ringhof og vil være tilgængelig som hardcover samt i digitale formater. Den engelske udgave af bogen bliver udgivet i USA og Canada i hardcover og digitale formater af Crown, et imprint under Random House Publishing Group, en afdeling af Penguin Random House.

Udgivelsesdatoen for andet og sidste bind af erindringerne er endnu ikke fastsat og vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Detaljerne omkring Barack Obamas bogturné bliver offentliggjort i løbet af efteråret.

Med egne ord fortæller Barack Obama i ET FORJÆTTET LAND den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden. Han fortæller hudløst ærligt om sin politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af sit historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

I en rørende og dybt personlig beretning tager Barack Obama læserne med på en medrivende rejse – fra hans tidligste politiske tilløb til den afgørende sejr i Iowas primærvalg, som for alvor demonstrerede græsrodsaktivismens magt, til det ultimative vendepunkt om aftenen den 8. november 2008 da han blev valgt som USA’s 44. præsident og som den første afroamerikaner indtog landets højeste embede.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati. Obama tager læseren helt med ind i Det Ovale Værelse og Situationsrummet i Det Hvide Hus, til Moskva, Cairo, Beijing og mange andre steder. Vi bliver lukket ind i hans overvejelser, da han danner sin regering, finder løsninger på den globale finanskrise, forhandler med Vladimir Putin, kæmper mod tilsyneladende umulige odds for at sikre vedtagelse af sundhedsreformen Affordable Care Act, da han støder sammen med generaler omkring den amerikanske strategi i Afghanistan, tackler Wall Street-reformer, håndterer det katastrofale Deepwater Horizon-olieudslip og autoriserer Operation Neptune Spear, som ledte til Osama Bin Ladens død.

ET FORJÆTTET LAND er en usædvanligt intim og indsigtsfuld fortælling om en mands indtog i historien. En mand, hvis tro på styrken i at organisere sig lokalt blev testet på den helt store scene. Obama er ærlig omkring den balancegang, man må finde, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede samtidig med, at man bærer en hel generations forventninger om ”håb og forandring” med sig. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Præsident Obama udtaler: ”Der er ikke noget, der kan sammenlignes med at skrive en bog færdig, og jeg er meget stolt af denne. Jeg har brugt de sidste par år på at reflektere over min præsidenttid, og i ET FORJÆTTET LAND har jeg prøvet at give en ærlig beskrivelse af min præsidentkampagne og mine år i embedet, de nøglebegivenheder og -personer, der var med til at forme det; min vurdering af hvad jeg gjorde rigtigt, og hvilke fejltagelser jeg begik; og de politiske, økonomiske og kulturelle kræfter, som jeg dengang måtte håndtere sammen med mit team – og som vi stadig kæmper med som land. Jeg har også prøvet at give læserne en fornemmelse af den personlige rejse, som Michelle og jeg var på i de år med både utrolige højdepunkter og nedture. Og endelig, på et tidspunkt hvor USA gennemgår enorme omvæltninger, byder bogen også på nogle af mine mere overordnede tanker omkring, hvordan vi kan mindske splittelserne i vores land fremover og få vores demokrati til at fungere for alle – en opgave, som ikke hænger på en enkelt præsident, men på os alle som engagerede borgere. Jeg håber ikke kun, det er en sjov og underholdende læseoplevelse, men endnu mere at bogen kan inspirere unge mennesker over hele landet – og i hele verden – til at tage handsken op, tage ordet og tage del i arbejdet med at gøre verden til et bedre sted.”