BOGNYT: “Fra græsplæne til grønt-sagsmark”

Kom tilbage til naturen med bæredygtig selvforsyning og skab en miljøvenlig drømmehave!

Den 24. marts udgiver Lindhardt & Ringhof Lene Skrumsager Møllers “Fra græsplæne til grøntsagsmark”.

Køb/forudbestil bogen hos SAXO: KLIK


På bare ét år realiserede Lene Skrumsager Møller sammen med sin familie sin drøm om en bæredygtig og selvforsynende have – i et parcelhuskvarter i Hvidovre. Her er guiden til alle, der drømmer om at tilbringe mere tid i naturen og som ønsker at forvandle deres græsplæne til en grøntsagsmark og familiens nye frodige fristed.

Man behøver ikke at flytte ud på landet for at leve et liv, der er mere simpelt, selvforsynende, naturligt og miljøvenligt. Det viser denne inspirationsbog om en drømmehave i et helt almindeligt parcelhuskvarter.

Lene Skrumsager Møller satte den traditionelle karriere på pause for at dyrke sin familie og sin have. Hun satte sig for at lære at dyrke økologiske grøntsager uden brug af gift og kunstgødning, anskaffede sig høns, ænder og kaniner og flyttede mere af familiens liv ud i naturen.

I bogen fortæller Lene, hvordan hun forløste sin parcelhushaves potentiale, trin for trin og hjælper læseren til at planlægge deres egen drømmehave. Bogen, der udgør frugten af Lenes egne erfaringer og hårde arbejde med jorden, guider til:

At komme fra græsplæne til grøntsagsmark
Få en lugefri, gravefri og giftfri køkkenhave
Tangkartofler på græsplænen
Sneglespisende ænder og hyggeligt hønsehold
Organisk affald til kompostjord
Øge havens biodiversitet
Flere levesteder for vilde arter
Og skabe en have, der er skøn for børn at være i.

Søren Ryge Petersen, der har lavet et tv-program om Lenes haveprojekt, skriver i bogens forord: “Jeg har læst den og er både overrasket og imponeret. Hun har tænkt og planlagt mere om sin køkkenmark i løbet af et halvt år, end jeg har gjort i hele mit lange liv. Godt gået!”

Fakta om bogen…

Titel: Fra græsplæne til grøntsagsmark
Forfatter: Lene Skrumsager Møller
Omfang: 328 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 24. marts 2021.

Om forfatteren…

Lene Skrumsager Møller er kandidat i Political Science og har arbejdet med bæredygtig udvikling i Afrika, Mellemøsten, og i Bhutan samt på sociale projekter i København. Nu er hun selvstændig og arbejder med strategi, bæredygtig udvikling og personlig rådgivning.