BOGNYT: “Fra gud til filmskurk”

Der er godt nyt til alle, der elsker hajer og – i særdeleshed – hajer på film! Christian Bogh debuterer med fagbogen “Fra gud til filmskurk”, der tager kyndigt hånd om intet mindre end 160 hajfilm!

Bogen kan købes her: KLIK!


For langt de fleste er hajer på film synonym med Steven Spielbergs ungdomsmesterværk “Jaws” fra 1975. Der findes dog et hav af spændende, gode, flotte, skøre, sjove, underlige, vedkommende og – ja! – decideret dårlige film, der har hajen i centrum.

De fleste film er billigt produceret, hvilket dog ikke nødvendigvis betyder, at de er dårlige, men med jævne mellemrum dukker der også hajfilm op fra dybet, der markedsføres af store de filmselskaber, som har investeret mange millioner i filmene.

Det er første gang nogensinde, der er udgivet en dansk fagbog, som udelukkende fokuserer på hajfilm. Bogen, der indledningsvist nævnt er skrevet af Christian Bogh, bærer titlen “Fra gud til filmskurk” og er udgivet på Forlaget Fatcat.

Jeg har endnu ikke selv fået læst bogen, men Christian præsenterer den på denne meget appetitlige måde:  

Bogen du har ventet på. Detaljerede anmeldelser af mere end 160 hajfilm fordelt på 294 sider. Inklusiv interviews med en række af filmenes instruktører. Første bog i verden der går i dybden med fænomenet hajfilm, som for alvor blev populært efter Steven Spielbergs “Dødens Gab” fik premiere i 1975.

“Fra gud til filmskurk” er udgivet i hardcover, koster 299,- og er trykt i et 1. oplag på 100 eksemplarer.

Den 13. marts bragte Planet Pulp et interview med Christian Bogh, der kan læses her!