BOGNYT: “H.A. Brendekilde. Værk og betydning i dansk kunst- og kulturhistorie”

Ovenstående er ikke en bognyhed, den udkom i 2018, men da Anne Christiansens biografi “Brendekilde – Liv og værk” udkom tidligere på året, vil jeg bruge lejligheden til at slå et slag for Ralph Sonnes “H.A. Brendekilde: Værk og betydning i dansk kunst- og kulturhistorie” – det er to bøger om én af dansk kunsthistories mest interessante skikkelser og Christiansens og Sonnes bøger kan meget passende læses i forlængelse af hinanden.

Køb bogen hos SAXO: KLIK


Om bogen skriver forlaget …

H.A. Brendekilde (1857-1942) bliver berømt som en af Danmarks mest alsidige og dygtige kunstnere i årtierne omkring år 1900. Især for sine socialrealistiske billeder af livet på landet og for sine glasarbejder for Fyns Glasværk. Desuden får han afgørende indflydelse på Herman A. Kählers keramiske værksted i Næstved, hvor potte-magerproduktion forvandles til kunsthåndværk.

Med sin forankring i biologiens verden opfatter bogens forfatter billeder som visuelle tegn, der siger nok så meget som ord. Det leder ham blandt andet på sporet af, at Brendekildes Udslidt som det første skrig i vor kunsthistorie skal forstås på en helt anden måde end hidtil antaget. Bogen er imponerende veldokumenteret med et forfriskende syn på Brendekilde og hans arbejder.