BOGNYT: Husker du Ælle Bælle-bøgerne?

Den nysgerrige hundehvalp, Skramle-ramle skolebussen og Lille Ælling gik en tur. Mange af os kan huske Ælle Bælle-bøgerne fra vores egen barndom. Nu er Ælle Bælle-bøgerne tilbage i en flot, ny serie med både elskede klassikere og nye historier fra bl.a. Disney.

Ælle Bælle-bøgerne har gennem mere end 60 år været med til at give gode læseoplevelser og styrke læseglæden for danske børn. Med relanceringen af formatet kan du glæde dig til at dele nogle af seriens klassiske historier samt helt nye fortællinger med børn og børnebørn.
Historien bag Ælle Bælle

Den første Ælle Bælle-bog udkom i 1956, og frem til 1982 udkom der ikke mindre end 276 bøger i serien. Men hvor kommer idéen til Ælle Bælle-bøgerne fra?

Det var Per Carlsen, Forlaget Carlsens stifter, som bragte Ælle Bælle-bøgerne til Danmark. På en rejse til USA var han nemlig stødt på de såkaldte Wonder Books og Little Golden Books, der gentænkte præmisserne for børnelitteraturen.

I 1940’erne og 1950’erne var børnebøger ofte meget dyre og derfor en luksus, som ikke var alle forundt. Både Wonder Books og Little Golden Books lancerede derfor korte historier af god kvalitet til en pris, hvor alle kunne være med.

Per Carlsen besluttede sig for at bringe konceptet til Danmark med det mål at gøre børnebøger til allemandseje. Ælle Bælle-bøgerne er gode historier til de 3-6-årige til en god pris

I mere end 25 år var Ælle Bælle-bøger en fast bestanddel af enhver børnebogsreol, men derefter fulgte en årrække, hvor bøgerne ikke var til at finde i de danske boghandlere. Nu er Ælle Bælle-bøgerne tilbage igen – denne gang i en mere solid hardcover-udgave.

Den nye serie rummer både velkendte klassikere såsom Lille Ælling gik en tur og Skramle-ramle skolebussen samt flotte nye billedbøger, bl.a. fra Disney. Bøgerne er perfekte til højtlæsningshygge for børn i alderen 3+.

I første omgang udkommer 20 bøger i serien og til efteråret følger endnu flere trop.