BOGNYT: “I kyklopenes land: Tekster 2009-2018”

Den 13. februar udgiver Lindhardt & Ringhof Karl Ove Knausgårds seneste essaysamling – “I kyklopens land” – der udkommer i hardback. Bogene er på 462 sider og har en vejledende pris af 349,95,-

Karl Ove Knausgård kommer i øvrigt til Danmark i oktober 2020 for at modtage H.C. Andersen Prisen ved et stort arrangement i Odense. Læs mere om prisen her: KLIK!

“I kyklopens land” kan forudbestilles hos SAXO: KLIK!

Om bogen skriver forlaget følgende:

Udover at være romanforfatter er Karl Ove Knausgård også en fremragende essayist. I denne samling af tekster kredser Knausgård om kunsten og litteraturen: om litteraturens berettigelse og litterær frihed, om hvorfor vi læser, og om gode forfattere skal have god moral.

Det essayistiske løber som en strøm gennem hele Karl Ove Knausgårds forfatterskab, uanset om der står roman eller essay på en udgivelse fra hans hånd. I kyklopernes land består af 19 tekster samlet mellem 2009 og 2018.

Samlingen kommer vidt omkring fra norsk fodbold til hjernekirurgi, til USA og Albanien og serverer et kritisk blik på kykloperne i Sverige. Men hele tiden vender Knausgård tilbage til kunsten og litteraturen, som stedet, hvor man kan stille spørgsmål, og hvor man kan finde svar på de mest grundlæggende menneskelige fænomener.

Det kunsten handler om, er at komme tæt på. At trænge gennem alt hvad vi har af systemer og forestillinger, holdninger og fordomme, vaner og rutiner“.

Referencerammen er stor, og han inddrager et bredt felt af kunstnere: forfatterne Michel Houellebecq, Jon Fosse og Peter Handke, kunstmalerne Anne Berger og Anselm Kiefer, fotografen Thomas Wågstrøm, musikeren Laurie Anderson og filmskaberen Ingmar Bergman. Og ikke mindst sig selv. 

Litteraturen er ufærdig som livet, meningsløs som livet, mangfoldig som livet, retningsløs som livet, og kan af og til, ligesom livet, fortætte sig i enorme klynger af meningsfuldhed og verdensnærvær.