BOGNYT: “Man skulle nok have været der”

Thomas Korsgaard afslutter sin trilogi om Tue, når Lindhardt & Ringhof udgiver “Man skulle nok have været der” den 21. maj.

Køb/forudbestil romanen hos SAXO: KLIK


Man skulle nok have været der er en rå og humoristisk roman om at befinde sig uden for alle fællesskaber og hele tiden være bange for at blive opdaget. En fortælling om den totale rodløshed – og om til sidst at finde hjem.

Tues udlejer på Frederiksberg har smidt ham ud, og han bærer alle sine ting til storskrald. Han har ingen steder at tage hen. At vende tilbage til Skive og familien med den voldelige far er utænkeligt.

Med sine resterende ejendele – en sportstaske med tøj, sin computer og en palme – flakker han de kommende måneder om og finder ly tilfældige steder og hos tvivlsomme personer.

Om dagen sælger han avisabonnementer på gaden, om natten sniger han sig til at sove i et af avisens baglokaler – indtil han får overtalt en kollega til at give ham husly på en sofa i den lejlighed, hun deler med sin mor, der er succesfuld arkitekt. Det bliver et møde med en helt anden slags hjem, end Tue er vant til, og han tager i dén grad deres herskabslejlighed i besiddelse.

Men snart er Tue på gaden igen – og må finde en mere varig vej ud af sin hjemløshed.

Man skulle nok have været der er tredje og sidste selvstændige bind i Thomas Korsgaards trilogi om Tue.

Fakta om bogen:

Titel: Man skulle nok have været der
Forfatter: Thomas Korsgaard
Omfang: 300 sider
Pris: 249,95 kr.
Udkommer: 21. maj 2021

Thomas Korsgaard, foto: Lis Kasper

Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterede i 2017 med den meget omtalte og anmelderroste roman Hvis der skulle komme et menneske forbi. Året efter fulgte fortsættelsen En dag vil vi grine af det. Korsgaard har desuden skrevet novellesamlingen Tyverier (2019) samt børnebogen Minimund (2020), sidstnævnte sammen med veninden Frida Brygmann.