BOGNYT: “Mand uden navn” af Dennis Jürgensen

Siden debuten i 1981 med “Kærlighed ved første hik” har Dennis Jürgensen været synonym med forlaget Tellerup. Den æra sættes der dog punktum for den 15. marts, hvor Dennis Jürgensen for første gang udkommer på et andet forlag end Tellerup. Det sker, når han udgiver “Mand uden ansigt”, der er første bog i en ny krimiserie, der centrerer sig omkring efterforskerne Theit & Lehmann. Romanen er på 368 sider, og den udkommer som hardback.

Du kan købe/forudbestille “Mand uden ansigt” online på Saxo.com!


Lasse Espersen er gået langt ud på en revle i Vadehavet med en af sine elever, da tågen pludselig kommer rullende, tæt og ubarmhjertig. De bliver væk fra hinanden, og selvom drengen svarer på Lasses kald, læreren han ikke lokalisere ham. Det er, som om stemmen kommer fra alle retninger. Da vandet begynder at stige, stiger panikken. Og så hører Lasse drengen skrige. Han har fundet et lig. Et ansigt stirrer op fra sandbunden. Og de er ikke alene i tågen.

Sådan lyder skolelærerens forklaring. En mystisk, ansigtsløs skikkelse kom ud af den hvide tomhed og slog ham bevidstløs, og nu er drengen forsvundet. Politiet er imidlertid ikke tilbøjelig til at tro på dén forklaring, for det er ikke første gang, et barn er forsvundet fra den lille flække Melum ved den jyske vadehavskyst.

Året før forsvandt en 6-årig pige, og da Sønderjyllands Politi hverken formåede at finde pigen eller gerningsmanden, bliver der nu hentet eksperter ind udefra. Liget lå i grænse- landet, hvilket gør det til en sag for både dansk og tysk politi. Kriminalassistent Lykke Teit fra København sættes på opgaven sammen med kollegaen Rudi Lehmann fra Polizei Flensburg. En be- slutning den lokale efterforskningsleder ikke er begejstret for – lige indtil endnu to maltrakterede lig dukker op.