BOGNYT: Mesterværker

Den 5. marts udgiver Strandberg Publishing 5. oplag af Michael Sheridans “Mesterværker”, som  fortæller historien om dengang, en håndfuld danske arkitekter rykkede op i arkitekturens mesterklasse.

Bogen kan købes direkte hos forlaget: KLIK


Forfatter til ‘Mesterværker’ er den amerikanske arkitekt Michael Sheridan. I sin hyldest til dansk arkitektur 1950-1962 beskriver han, hvordan danske arkitekters ideer om enfamiliehuset forenede moderne arkitektoniske påvirkninger fra USA og Japan med det fornemste i dansk byggeskik – og hermed skabte en arkitektonisk guldalder i Danmark.

De ikoniske enfamiliehuse blev i 1950’erne tegnet af arkitekter som Jørn Utzon, Arne Jacobsen, Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, Hanne Kjærholm, Erik Christian Sørensen og Halldor Gunnløgsson. لعبة عجلة النقود

Disse danske huse er helt unikke som fortolkninger af den moderne arkitekturs muligheder. I forbindelse med bogens tilblivelse besøgte Michael Sheridan mere end et halvt hundrede enfamiliehuse, og blandt dem udvalgte han 14, som alle stammer fra perioden mellem 1950 og 1962 og stadig står intakte. العاب تربح فلوس حقيقية

‘Mesterværker’ indledes med et stort, nytænkende essay om udviklingen af det moderne hus i Danmark fra 1920 til 1975, illustreret med mere end 150 samtidige fotos. لعبة روليت مباشر Derudover er de 14 huse, som Sheridan udvalgte, nyfotograferet i farver, specielt til bogen. ‘Mesterværker’ afsluttes med biografier om de 11 førende arkitekter, som tegnede husene.

‘Mesterværker’ er endvidere udkommet på engelsk. Det er det internationale forlag Hatje Cantz, der står bag den engelske udgave, som har titlen ‘Landmarks – The Modern House in Denmark’.

Mesterværker – enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalder
Af Michael Sheridan
Udgivelse: 1. november 2011
Oversat af Néné La Beet og Julie Topp-Nørregaard
Indbundet
Grafisk design: Michael Jensen
Sidetal: 336 sider
ISBN: 978-87-92596-67-3
Udgave/oplag: 1/5