BOGNYT: “Oktoberbarn”

Den 30. januar udgiver Lindhardt & Ringhof Linda Boström Knausgårds roman “Oktoberbarn”.

“Oktoberbarn” kan købes hos SAXO: KLIK

Oktoberbarn er et fortvivlet opgør med det psykiatriske behandlingssystem, og fortællingen om en forfatter, der kæmper for at bevare sine minder og i sidste ende sig selv.

“Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle alt om fabrikken. Det kan jeg ikke længere. Snart husker jeg ikke længere mine dage og nætter, eller hvorfor jeg blev født. Alt hvad jeg kan sige er, at jeg var der i forskellige lange perioder mellem 2013 og 2017, og at de udsatte min hjerne for så meget strøm, at de var sikre på, jeg ikke ville kunne skrive det her.”

Forfatteren Linda bliver tvangsindlagt på en psykiatrisk afdeling, hvor hun bliver behandlet for en svær depression, blandt andet med elektrochok. Hun beretter om tunge dage med medicin og tvang, om ensomheden og angsten for at miste sin hukommelse og adgangen til sine minder.

Mellem de sløvende behandlinger melder sig tanker fyldt af skyld og skam over kærligheden, der forsvandt, samlivet, der ikke blev passet og fraværet fra børnene. “Min sygdom trak os alle ned… Al kærlighed blev til en kradsende trøje, der måtte flås af”. Desuden genoplever hun begivenheder fra barndommen og voksenlivet for at holde fast i, hvem hun er og den historie, der er hendes.  
  
Linda Boström Knausgårds prosa bevæger sig suggestivt mellem flere verdener. Hun skriver som en drøm. Det er uhyggeligt, det er gribende. Og jeg er vildt betaget af det – Aftonbladet