BOGNYT: “Politikens store fuglebog”

Det er altid værd at bemærke, når en ny fuglebog på markedet bærer Tommy Dybbros navn. “Politikens store fuglebog” udkom allerede i 2019, men det er først nu, at jeg har fået den hjem til hjemmebibliotekets ornitologiske sektion – og jeg glæder mig meget til at kaste mig over den. Ikke mindst pga. Carl Christian Toftes vidunderligt smukke akvareller.

“Politikens store fuglebog” fortæller om alle danske og skandinaviske ynglefugle samt de almindelige og sjældne trækgæster. For hver af de 344 arter beskrives udseende, biologi, trækruter og status.

Bogen er ideel som grundbog for den fugleinteresserede, der ønsker udførlig viden om de danske og skandinaviske fugle. Bogen er opdateret med de nyeste oplysninger om fuglenes forekomst og status i Danmark frem til og med 2019 samt 12 nye sjældne, spændende fuglegæster.

Bogen er overdådigt illustreret med mere end 1000 nye, enestående akvareller af Carl Christian Tofte, en af Danmarks fineste fugletegnere … og så er byder bogen på stemmer af de 95 almindeligste danske fugle.

INFO…

Sprog: Dansk
Sideantal: 408
ISBN: 9788740022735
Format: 230×310
Udk. 26. november 2019
9. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Tegner: Carl Christian Tofte
Indholdsgrafiker: Art/Grafik ApS
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet

Tommy Dybbro (f. 1944) Uddannet biolog med ph.d grad. Deltaget i og udarbejdet talrige TV- og Radioprogrammer. Gennemført mange professionelle fugleprojekter. Siden 1983 ansat som videnskabelig medarbejder i WWF Verdensnaturfonden, siden 2012 som konsulent. Omfattende forfattervirksomhed, som til dato har resulteret i omkring 50 bøger om fugle, natur og miljø. Større værker er Danmarks Store Naturleksikon og Politikens Store Fuglebog, sidstnævnte udkommet i 125.000 eksemplarer.