BOGNYT: Prisbelønnet debutant klar med ny roman.

Den 10. september udgiver Lindhardt & Ringhof  “Hedeselskabet” af Malte Tellerup. Bogen, der er på 224 sider i hæftet format, har en vejledende pris af 249 kroner.

Bogen kan købes hos SAXO: KLIK


Hedeselskabet er en roman om tre unge venners møde med det vestjyske landskab, der sætter ikke bare deres venskab, men også deres forestillinger om livet under pres. 

De tre kunstnervenner Andreas, Tobias og Viktoria forlader deres storbyliv for at bosætte sig på landet. Sammen har de en drøm om et liv i naturens, den frie kærlighed og kunstens tegn. Hos bonden Mads lejer de sig billigt ind i nogle forfaldne bygninger og begynder at udforske deres nye omgivelser.
    
Men på den jyske hede møder de en barsk virkelighed af konkurstruede landbrug og opslidende manuelt arbejde. Det hårde liv og mangel på penge udfordrer de tre venners forhold, og drømmen mister sin glans i takt med, at olien til fyret slipper op, strømmen svigter, og bilen brænder sammen. Samtidig opstår der nye erkendelser og uventede venskaber for hovedpersonen Tobias, som udvikler et intenst had/kærlighedsforhold til landskabet og landbrugslivet.

Hedeselskabet er en undersøgende roman om en ny generations eksperimenter med livsformer, kønsidentitet og selvforsyning. Men samtidig er det også en historie, der nysgerrigt og usentimentalt går helt tæt på et landskab, og de mennesker, der er formet af det.

Om forfatteren:

Malte Tellerup (f. 1989) er cand.mag. i Litteraturvidenskab. Han er opvokset på Fyn og efter sine studier i København og New York bosatte han sig på et nedlagt husmandssted i Vestjylland. I 2017 debuterede han med romanen Markløs, der handler om to brødres lange gåtur tværs over Fyn. I 2018 modtog Malte Tellerup Blixenprisen for årets litterære talent. Hedeselskabet er hans anden roman.