BOGNYT: “Rosarium” af Charlotte Weitze

Det er svært at vente, men det er jeg nødt til.

Den 24. februar udkommer Charlotte Weitzes nye roman “Rosarium” på Gutkind.

Romanen beskrives af forlaget som en eventyrlig og vildtvoksende fortælling om en ung pige som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber.

Romanen, der er på 300 sider, udkommer som hardback, e-bog og lydbog.

Du kan købe “Rosarium” online på Saxo.com!


Gutkind skriver følgende om “Rosarium”…

Rosarium er en eventyrlig slægtsfortælling i tre dele: I første del flygter bror og søster fra krigen og ud i skoven. Det er en urskov og zarens jagtrevir, og mens søster langsomt glemmer sit sprog, bliver hun mere og mere en del af det organiske liv, der udfolder sig dér. Zarens søn interesserer sig for botanik og bliver betaget af det grønlige væsen, søster er blevet, da han senere finder hende under en jagt.

I anden del får vi fortællingen om søsters barn, som botanikeren Johanne, født Johannes, møder på et kloster under en videnskabelig rejse. Formålet er at indsamle planter fra forskellige kontinenter for at bevise teorien om urkontinentet Pangæa.

Johanne bliver forælder til Viola og Lilly, som vi møder i tredje del, hvor de efter års adskillelse mødes i USA for at fejre Johannes 100 års fødselsdag. Violas datter, Marie, er rejst med og har måtte efterlade sin syge datter hjemme. Maries datter er ligesom Viola og Lilly lav af vækst, og hun trives bedst med plantebaseret mad.

I USA når de frem til Johannes hus, men fødselaren er forsvundet. De leder efter spor i huset, drivhuset og den nærliggende skov, alt imens gåden om Johanne, det videnskabelige arbejde og familiens egentlige ophav, synes at vokse sig større. Vildtvoksende, faktisk.