BOGNYT: “Vredens druer”

John Steinbeck er en af de største amerikanske forfattere nogensinde, og i 1962 modtog han Nobelprisen i litteratur for sit forfatterskab. Nu genudgiver Lindhardt & Ringhof den 20. april “Vredens druer”, som er et af Steinbecks hovedværker.

Forudbestil “Vredens druer” hos SAXO: KLIK


Vredens druer vakte ved udgivelsen i 1939 både begejstring og vrede og blev en af de mest omdiskuterede amerikanske bøger i sin samtid. Den er skrevet på en stærk social indignation og blev hyldet for sin realisme og rå skildring af uretfærdigheder i datidens Amerika.

Romanen foregår i Depressionens USA, hvor familien Joad bliver fordrevet fra deres hjem på grund af de enorme støvstorme, som ødelægger alle muligheder for at dyrke jorden. Sammen med tusindvis af andre flygter de håbefuldt til Californien, hvor de forsøger at tjene til dagen og vejen som daglejere i appelsinplantagerne. Her suges familien længere ned i elendigheden, og romanen skildrer ufattelig armod, men også glimt af trodsig solidaritet og medmenneskelighed.

Fakta om bogen:

Titel: Vredens druer
Forfatter: John Steinbeck
Oversætter: Thomas Krogsbøl
Omfang: 616 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 20. april 2021.

John Steinbeck, født i 1902, død i 1968, nåede at skrive 27 bøger, mens han levede, hvoraf flere af hans romaner har fået klassikerstatus. Han er især kendt for Dagdriverbanden (1935), Et mægtigt gilde (1945), Mus og mænd (1937), Perlen (1945) foruden Øst for Paradis og Vredens druer. I 1962 blev John Steinbeck tildelt Nobelprisen i litteratur for sit forfatterskab.