Jeg læser #7: “Bøn om tavshed” af Linda Castillo

Den amerikanske forfatter Linda Castillo har skrevet fem romaner i serien om Kate Burkholder, der er politichef i lillebyen Painters Mill, hvoraf de første to er blevet udgivet herhjemme på forlaget Hr. Ferdinand. Jeg turbolæste den første – Tvunget til tavshed aka Sworn to Silence – på bedste pageturnermanér, og nummer to i serien – Bøn til tavshed aka Pray for Silence – læser sig på samme måde: Gesvindt, med høj puls og fra enden til anden uden pause.

Bøn om tavshed - 2

Det er hårde sager, og der bliver gået alvorligt til makronerne i Bøn til tavshed, hvor en hel Amish-familie på brutal og makaber vis bliver likvideret. Castillo er ikke sprogæstet, det er de færreste krimiforfattere, men hun formår at forme sine fortællinger og karakterer, så man vender tilbage. Samme evne har amerikanske Richard Montanari, der skriver en lignende type hårdkogte krimier som Castillo. Der er langt til Midsomer og godmodige Barnaby, når man læser Castillos Amishkrimier.

Linda Castillo
Linda Castillo

At Castillo til tider fortaber sig i Dan Brown-agtige og malplacerede forklaringer på fagbegreber, der ødelægger det sproglige momentum og det helle, skønlitteraturen som fiktion udgør, må man se gennem fingre med. Det er heldigvis ikke så udpræget som i Browns Robert Langdon-romaner.

Castillos romaner hører til i den absolut bedre end af genren, og så udgør de, når man har læst dusinvis af skandi- og femikrimier, et tiltrængt og eksotisk helle. Og ja, så er det blot et spørgsmål om tid, førend romanerne bliver omsat til film eller tv-serie. Det egner de sig nemlig fortrinligt til.

Bøn om tavshed - 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.