Camilla Grebe modtager prisen for årets svenske krimi!

Skyggejægeren, som udkommer på dansk til marts, er netop blevet udråbt til ÅRETS SVENSKE KRIMI 2019 af Det Svenske Krimiakademi. Dermed er det anden gang inden for kun tre år, at Camilla Grebe modtager den prestigefyldte titel. Hendes forrige roman Husdyret modtog samme pris i 2017 og året efter Glasnøglen for Skandinaviens bedste krimi.

Skyggejægeren er en krimi om en uopklaret sag og de kvindelige efterforskere, der i årenes løb beskæftiger sig med sagen – Britt-Marie i 70’erne, Hanne i 80’erne og Malin i 2019. Det er en fritstående fortsættelse af Dvalen (2019), Husdyret (2018) og Når isen brister (2016).


En februarnat i 1944 bliver en kvinde fundet myrdet i en lejlighed i Stockholm. Hun bløder fra baghovedet og fra hænderne, der med et stort søm er naglet fast til gulvet. Morderen bliver aldrig fundet. I 1970’erne starter Britt-Marie som ung betjent hos Östertuna politi i Stockholm. Hun kæmper med at finde sin plads i politienheden og skal samtidig balancere familie- og arbejdsliv. En dag bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Det lyder kun alt for bekendt, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på nøjagtig samme bizarre måde tredive år tidligere. Hvad er morderens motiv? Og kan de nå at stoppe ham, inden han slår til igen?